Steam Controller: Χειριστήριο από τη Valve

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013 10:51
UPD:10:52
VALVESOFTWARE.COM

Η εταιρεία κάνει λόγο για μία συσκευή η οποία προσφέρει ένα νέο, ανώτερο μέσο χειρισμού, το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να παίζει με άνεση από τον καναπέ του.

A- A A+

Το τρίπτυχο των ανακοινώσεών της φαίνεται να έκλεισε η Valve, αποκαλύπτοντας το Steam Controller: το χειριστήριο το οποίο προορίζεται να «γεφυρώσει το κενό» μεταξύ του γραφείου και του σαλονιού.

Το χειριστήριο διαθέτει δύο trackpads με μία οθόνη αφής στο κέντρο, είναι συμβατό με παιχνίδια του online καταστήματος Steam και έρχεται να προστεθεί στις ανακοινώσεις επερχόμενης κυκλοφορίας του λειτουργικού, SteamOS, και των παιχνιδομηχανών της εταιρείας.

Στην σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία αναφέρει ότι «’ξεγελάσαμε’ τα παλαιότερα παιχνίδια έτσι ώστε να νομίζουν ότι παίζονται με πληκτρολόγιο και ποντίκι…ολόκληρα είδη παιχνιδιών που παλαιότερα μπορούσαν να παιχτούν μόνο με πληκτρολόγιο και ποντίκι είναι πλέον προσβάσιμα από τον καναπέ», ενώ συμπληρώνεται πως κάποια παιχνίδια που ήταν σχεδιασμένα γύρω από έννοιες όπως η ακρίβεια στόχευσης (first person shooters, για παράδειγμα), θα επωφεληθούν από τα δύο trackpads και την ακρίβεια χειρισμού που προσφέρουν.

Η εταιρεία κάνει λόγο για μία συσκευή η οποία προσφέρει ένα νέο, ανώτερο μέσο χειρισμού, το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να παίζει με άνεση από τον καναπέ του.

Το χειριστήριο έχει 16 κουμπιά, ενώ η touchscreen είναι ειδικά σχεδιασμένη για να επιτρέπει στον παίκτη να κρατά την προσοχή του στην τηλεοπτική οθόνη, εμφανίζοντας την «εικόνα» της στην τηλεόραση. Επίσης, διαθέτει και ένα «legacy mode», που ενεργοποιεί κατάσταση λειτουργίας keyboard/ mouse, έτσι ώστε ο παίκτης να μπορεί να χρησιμοποιήσει το ειδικό εργαλείο configuration για να καθορίσει τον δικό του τρόπο χειρισμού, βάσει των δικών του προτιμήσεων, ορίζοντας ο ίδιος τα κουμπιά.

Επί της παρούσης το χειριστήριο βρίσκεται σε στάδιο beta και αναμένεται να αρχίσει να διατίθεται προς πώληση μέσα στο 2014, ενώ η Valve σκοπεύει να στείλει 300 πρώιμες εκδόσεις σε όσους επιλεγούν για το beta testing των συσκευών της.

Το Steam Controller εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της στρατηγικής της εταιρείας για να αξιοποιήσει την μεγάλη βάση που έχει ήδη στον χώρο του PC gaming, «φέρνοντάς» την στο σαλόνι, κάτι το οποίο αποτελεί μεγάλη πρόκληση λόγω της συνήθειας του εν λόγω κοινού στα «παραδοσιακά» μέσα χειρισμού (πληκτρολόγιο και mouse).

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV