Κονσόλες παιχνιδιών ανακοίνωσε η Valve

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013 13:11
VALVESOFTWARE.COM

Η εταιρεία, που βρίσκεται πίσω από μεγάλους τίτλους του gaming, όπως το Half- Life, αναμενόταν ότι αργά ή γρήγορα θα εισερχόταν στον χώρο των κονσολών.

A- A A+

Ταχύτητες σε κάθε επίπεδο φαίνεται να ανεβάζει η Valve, καθώς, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του λειτουργικού της, SteamOS, συνεχίζει την «επίθεσή» της ανακοινώνοντας ότι αναπτύσσει τις δικές της παιχνιδομηχανές «σαλονιού», ζητώντας 300 testers από το κοινό για να τις δοκιμάσουν.

Η εταιρεία, που βρίσκεται πίσω από μεγάλους τίτλους του gaming, όπως το Half- Life και το Portal, καθώς και το online κατάστημα παιχνιδιών, Steam, αναμενόταν ότι αργά ή γρήγορα θα εισερχόταν στον χώρο των κονσολών – ωστόσο, προκάλεσε έκπληξη, καθώς έκανε λόγο για συσκευές (και όχι μόνο ένα μηχάνημα), τις αποκαλούμενες Steam Machines. Όπως διευκρινίστηκε, υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα, αλλά όλα απευθύνονται σε χρήστες που θέλουν να παίζουν παιχνίδια στο σαλόνι τους.

Σε ανακοίνωσή της (η οποία διατηρεί τον κάπως αόριστο/ μυστικοπαθή χαρακτήρα τον οποίο είχε και η αντίστοιχη για το SteamOS), η εταιρεία αναφέρει ότι «η ψυχαγωγία δεν είναι ένας “one-size” κόσμος. Θέλουμε να έχετε τη δυνατότητα να διαλέξετε τη συσκευή που έχει νόημα για εσάς, οπότε δουλεύουμε με πολλαπλούς συνεργάτες για να φέρουμε στην αγορά μία ποικιλία παιχνιδιών Steam το 2014, όλες με λειτουργικό SteamOS».

Η Valve ζητά τη βοήθεια του κοινού για την ανάπτυξή τους, λέγοντας πως μέσα στο έτος θα αποστείλει 300 συσκευές σε χρήστες, χωρίς καμία χρέωση, για δοκιμή, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα επέμβασης στη συσκευή και το λειτουργικό. Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση «Eligibility Quest» μέσω του λογαριασμού τους στο Steam μέχρι τις 25 Οκτωβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς