Ομπάμα: Σοβαρές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία από ενδεχόμενη παύση πληρωμών

Η στάση πληρωμών θα είχε βαθιές αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία, υποστήριξε ο Ομπάμα
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013 00:11
UPD:00:17
REUTERS/KEVIN LAMARQUE
A- A A+

 «Αν σταματήσει η λειτουργία της κυβέρνησης και η χρηματοδότηση του κράτους, θα απειληθεί με σοβαρές επιπτώσεις η αμερικανική και παγκόσμια  οικονομία» ανέφερε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Μπάρακ Ομπάμα θέτοντας προ των ευθυνών τους Ρεπουμπλικανούς.

Όπως υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος, μια ενδεχόμενη αποτυχία στην αύξηση του ορίου του χρέους θα ήταν πολύ πιο επικίνδυνη ακόμη και από την αθέτηση πληρωμών, διότι θα είχε οικονομικές συνέπειες τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η στάση πληρωμών θα είχε βαθιές αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία,

REUTERS
THE WHITE HOUSE

Η δήλωση του Μπ. Ομπάμα

Ο Ομπάμα τόνισε πως μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες οι Ρεπουμπλικάνοι, που έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γερουσίας ή αν θα οδηγήσουν τη χώρα σε αθέτηση πληρωμών. « Δεν μπορεί να περάσει το δικό τους σε ένα θέμα που δεν έχει καμία σχέση με το έλλειμμα» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφερόμενος στην εφαρμογή του προγράμματος μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας.
 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή