Σε κλοιό σεναρίων η πολιτική ζωή της χώρας

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 19:43
UPD:20:21
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros
A- A A+

Σε κλοιό σεναρίων για το ενδεχόμενο εκλογών λόγω της παραίτησης όλων ή κάποιων εκ των  βουλευτών της Χρυσής Αυγής και επικείμενης έκδοσης ενταλμάτων σύλληψης από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για Βουλευτές και μέλη του κόμματος του κ. Μιχαλολιάκου βρίσκεται η πολιτική ζωή της χώρας.

Την ίδια ώρα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί το πρωί του Σαββάτου, στις 11, στο Μέγαρο Μαξίμου με τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας όπου σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ άλλων αναμένεται να συζητηθεί και το ακανθώδες θέμα της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας.

Για το θέμα οι πληροφορίες επιμένουν ότι η ματαίωση της συνάντησης της τρόικας με τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας έγινε διότι η κατάσταση στα ταμεία και οι προτεινόμενες λύσεις υπερβαίνουν κατά πολύ τις αρμοδιότητες του κ. Βρούτση, χρήζουν πρωτίστως πολιτικής αντιμετώπισης και πολιτικής απόφασης και γι αυτό το θέμα θα συζητηθεί σε ανώτατο επίπεδο στο Μαξίμου.

Η ίδια αντιμετώπιση, πάντα κατά την κυβέρνηση, χρειάζεται και στο ακανθώδες θέμα της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.   

Αύριο το μεσημέρι ο έλληνας Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, όπου θα έχει μαραθώνιο συναντήσεων στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον έως την επόμενη Πέμπτη, με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή