Στον Άρειο Πάγο μετέβησαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 13:04
UPD:14:11
NAFTEMPORIKIGR

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μεταβαίνουν στο Ανώτατο Δικαστήριο.

A- A A+

Στον Άρειο Πάγο μετέβησαν τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ελένη Ζαρούλια, ο Χρήστος Παππάς και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

«Ήρθαμε να παραδοθούμε» δήλωσε ο Ηλ. Κασιδιάρης κατά την προσέλευση των βουλευτών στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Εξερχόμενος του κτηρίου λίγη ώρα αργότερα, ο Χρ. Παπάς διευκρίνισε ότι οι βουλευτές κατέθεσαν φάκελο με στοιχεία για το ΠΑΣΟΚ «που υπάρχει ήδη στη Δικαιοσύνη και είναι καταχωνιασμένο στα συρτάρια με άνωθεν εντολές». «Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα διεφθαρμένο κόμμα που καταλήστεψε το λαό», τόνισε ενώ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι καλύπτει το ΠΑΣΟΚ και το χρησιμοποιεί ως δεκανίκι για να παραμείνει στην εξουσία».

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, είχε προαναγγείλει την Τετάρτη ότι η Χ.Α. θα καταθέσει φακέλους στην Δικαιοσύνη για να χαρακτηριστούν «εγκληματικές οργανώσεις» ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

XRYSHAYGHCOM

Με δηλώσεις του χθες ο Νίκος Μιχαλολιάκος διαμήνυσε ότι η Χρυσή Αυγή «θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την πολιτική της οντότητα», ενώ πρόσθεσε πως «εγκληματίες και εγκληματική συμμορία είναι αυτοί οι οποίοι χρεοκόπησαν τη χώρα και εκχώρησαν την εθνική κυριαρχία».

Εάν η χώρα μπει σε κύκλο αποσταθεροποιήσεως, δεν θα είναι ένοχη η Χρυσή Αυγή, αλλά αυτοί που την δαιμονοποιούν και την χτυπούν με τόσο «βρώμικο και παράνομο τρόπο», συμπλήρωσε, ενώ ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο παραίτησης των βουλευτών της Χ.Α. απάντησε ότι «όλα είναι ανοιχτά».

Σ. Κεδίκογλου: Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται

Στο ενδεχόμενο παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και διενέργειας επαναληπτικών εκλογών αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στο «Star».

«Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται... δεν βραχυκυκλώνει, η Δικαιοσύνη θα ολοκληρώσει το έργο της», υπογράμμισε ο κ. Κεδίκογλου και τάχθηκε κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, επισημαίνοντας πως «εάν χρειαστεί να γίνουν συμπληρωματικές εκλογές, θα γίνουν στις περιφέρειες που θα είναι απαραίτητο να συμπληρωθεί ο αριθμός των βουλευτών».

Εκτίμησε παράλληλα πως σύντομα θα ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα (από την ερχόμενη εβδομάδα και μετά), ενώ ερωτηθείς σχετικά είπε ότι για τα αυτόφωρα αδικήματα μπορεί να συλληφθεί βουλευτής.

Στο θέμα παρενέβη και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη. «Εάν θέλουν επαναληπτική εκλογή θα την έχουν, αν θέλουν αποσταθεροποίηση δεν θα την έχουν», δήλωσε μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ

Η κ. Μπακογιάννη πρότεινε μάλιστα στην περίπτωση επαναληπτικών εκλογών, τα κόμματα να κατέβουν με έναν υποψήφιο απέναντι στη Χρυσή Αυγή.

Το κεντρικό μήνυμα θα είναι ένα, απέναντι σε αυτή τη δημοκρατική διαδικασία έχουμε τις λογικές τις φασιστικές της Χρυσής Αυγής, τόνισε.

Παράλληλα, με αφορμή την πρόσφατη ανάρτηση της «Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων», η κ. Μπακογιάννη διεμήνυσε ότι η χώρα μας δεν κινδυνεύει από πραξικόπημα και πρόσθεσε πως πρέπει να στείλουμε μήνυμα ομοψυχίας και σταθερότητας για να προστατεύσουμε θυσίες του ελληνικού λαού.

Δ. Παπαδημούλης: Διπλό δημοψήφισμα

Εάν οι χρυσαυγίτες βουλευτές «κάνουν πράξη τους λεονταρισμούς τους» και στηθούν επαναληπτικές κάλπες στις περιφέρειες απ’ όπου θα παραιτηθούν οι βουλευτές τους, τότε η αξιωματική αντιπολίτευση θα μετατρέψει τις κάλπες αυτές σε ένα διπλό δημοψήφισμα εναντίον του ναζισμού και κατά του Μνημονίου, δήλωσε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Είμαστε βέβαιοι ότι η λαϊκή ψήφος θα είναι ένα συντριπτικό ‘όχι’ εναντίον του ναζισμού και ένα καθαρό 'όχι' εναντίον του Μνημονίου», σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης, ενώ κατηγόρησε το επιτελείο του Πρωθυπουργού για ««τυχοδιωκτικά παιχνίδια με τη δημοκρατία». «Το ‘ανέβασμα’ της φαιδρής ιστορίας με έναν από τους δεκάδες συνδέσμους Εφέδρων, εξυπηρετεί σενάρια της κυβέρνησης που ορισμένοι στο Μαξίμου έχουν στο μυαλό τους, Δηλαδή να ‘σκεπάσουν’ την Τρόικα, το Μνημόνιο που έρχεται, την ανεργία, την ύφεση κ.ο.κ με το δίλημμα ‘σταθερότητα ή χάος’ και τον Σαμαρά ως εκπρόσωπο των νοικοκυραίων, δήθεν να υπερασπίζεται τη σταθερότητα», παρατήρησε.

ΔΗΜΑΡ: Δεν μας φοβίζουν οι απειλές τους

«Απεγνωσμένη προσπάθεια της Χρυσής Αυγής για αποπροσανατολισμό από τις διαρκείς αποκαλύψεις στοιχείων για τον εγκληματικό της χαρακτήρα της» χαρακτήρισε η Δημοκρατική Αριστερά τα όσα διαρρέονται περί παραίτησης των βουλευτών της Χ.Α..

«Ας κάνουν ότι νομίζουν. Δεν μας φοβίζουν οι απειλές τους. Έτσι και αλλιώς η παρουσία τους στη Βουλή συνιστά ύβρη για τη δημοκρατία», ανέφερε η ΔΗΜΑΡ.

Επανέλαβε ακόμη την ανάγκη να αντιμετωπίσει η Χρυσή Αυγή το ενιαίο μέτωπο όλων των κομμάτων της δημοκρατίας. «Δεν πρέπει να της επιτραπεί να γίνει παράγοντας επηρεασμού των πολιτικών εξελίξεων και να ορίσει τα πεδία πολιτικής αντιπαράθεσης», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή