Διευρύνεται ο κύκλος των μαρτύρων

«Όλα είναι ανοιχτά» λέει ο Ν. Μιχαλολιάκος για τα περί παραίτησης των βουλευτών της Χ.Α.
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013 21:10
UPD:21:34
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου «δείχνουν» τηλεφωνικές επαφές βουλευτών της Χρυσής Αυγής με πρόσωπα τα οποία φέρονται ως εμπλεκόμενα σε διάφορες επιθέσεις.

A- A A+

Επεκτείνεται όπως φαίνεται ο κύκλος των μαρτύρων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου προτίθεται να καλέσει και άλλα άτομα να καταθέσουν, ειδικά μετά και τις καταθέσεις των δύο προστατευόμενων μαρτύρων.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου «δείχνουν» τηλεφωνικές επαφές βουλευτών της Χρυσής Αυγής με πρόσωπα τα οποία φέρονται ως εμπλεκόμενα σε διάφορες επιθέσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου βουλευτών του κόμματος, αλλά και από τις νόμιμες συνακροάσεις που πραγματοποιεί ο κοριός της ΕΥΠ.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν δικαστικές πηγές, δεν σημαίνει πως, εάν ένας βουλευτής μιλούσε με ένα άλλο πρόσωπο το επίμαχο διάστημα, πρόκειται για εγκληματική συνεννόηση και προσθέτουν ότι αυτές οι συνομιλίες μπορεί να συνιστούν τυχαίο περιστατικό εκτός κι αν «δεθούν» και με άλλα στοιχεία τα οποία αναζητούνται.

Πάντως μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει προκύψει εμπλοκή εν ενεργεία στρατιωτικών, ωστόσο είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν ενδείξεις εμπλοκής αστυνομικών, επιχειρηματιών και ανθρώπων που συνδέονται με κυκλώματα της νύχτας. 

Ν. Μιχαλολιάκος: Όλα είναι ανοιχτά

XRYSHAYGHCOM

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος δήλωσε πως «όλα είναι ανοιχτά», ερωτώμενος σχετικά με το ενδεχόμενο παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, και συμπλήρωσε ότι «η Χρυσή Αυγή αμύνεται».

Ο κ. Μιχαλολιάκος είπε ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο πολιτικό κίνημα του οποίου η άνοδος δυσαρέστησε «αυτούς που λεηλατούν τον ιδρώτα του ελληνικού λαού επί δεκαετίες, αυτούς που ξεπουλάνε την πατρίδα μας σήμερα κομμάτι κομμάτι».

Η Χρυσή Αυγή, πρόσθεσε ο κ. Μιχαλολιάκος, θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την πολιτική οντότητά της και την πολιτική της τιμή, ενώ πρόσθεσε πως «εγκληματίες και εγκληματική συμμορία είναι αυτοί οι οποίοι χρεοκόπησαν τη χώρα και εκχώρησαν την εθνική κυριαρχία».

Σημείωσε ακόμη ότι μέσα στα πλαίσια των νόμιμων συνταγματικών δικαιωμάτων, η Χρυσή Αυγή θα εξαντλήσει κάθε μέσον για να προστατέψει την πολιτική της τιμή. Εάν η χώρα μπει σε κύκλο αποσταθεροποιήσεως, δεν θα είναι ένοχη η Χρυσή Αυγή, αλλά αυτοί που την δαιμονοποιούν και την χτυπούν με τόσο «βρώμικο και παράνομο τρόπο», συμπλήρωσε.

«Μακάρι, θα χάσουν και θα μας αδειάσουν γωνιά. Μακάρι, αλλά σε κάθε περίπτωση δική τους απόφαση» είχε σχολιάσει νωρίτερα, με αφορμή τα σενάρια περί παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης.

Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψει πιθανές επαναληπτικές εκλογές στην περίπτωση που παραιτηθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής σε δημοψήφισμα ενάντια στον ναζισμό αλλά και στο μνημόνιο είχε εκφράσει ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή