Νετανιάχου: Το Ιράν προσπαθεί να παραπλανήσει τη διεθνή κοινότητα

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 21:50
UPD:22:35
REUTERS/AMMAR AWAD

Ο Νετανιάχου (φωτογραφία αρχείου) έδωσε εντολή στην αντιπροσωπεία της χώρας του στον ΟΗΕ να μποϊκοτάρει την ομιλία που θα εκφωνήσει στη Γενική Συνέλευση ο Ρουχανί.

A- A A+

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγορεί το Ιράν ότι προσπαθεί να παραπλανήσει τη διεθνή κοινότητα για να συνεχίσει το πυρηνικό πρόγραμμά του.

Μετά τη δήλωση που έκανε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να δοκιμάσει τη διπλωματική οδό με την Τεχεράνη., ο Νετανιάχου είπε πως «το Ιράν πιστεύει ότι τα γλυκά λόγια και οι συμβολικές πράξεις θα του επιτρέψουν να συνεχίσει την πορεία του προς τη βόμβα».

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός έδωσε εντολή στην αντιπροσωπεία της χώρας του στον ΟΗΕ να μποϊκοτάρει, όπως είχε συμβεί και πέρυσι, την ομιλία που θα εκφωνήσει στη Γενική Συνέλευση ο ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί.

«Ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι παρά την επίθεση γοητείας του νέου Ιρανού προέδρου η πολιτική του καθεστώτος απέναντι στο Ισραήλ δεν έχει αλλάξει», τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο Νετανιάχου κατηγορεί τον πρόεδρο Ρουχανί ότι αρνείται, όπως και ο προκάτοχός του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, να αναγνωρίσει το Ολοκαύτωμα ως «ιστορικό γεγονός».

Όπως δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος, μία πιθανή συνάντηση μεταξύ του Μπαράκ Ομπάμα και του Χασάν Ρουχανί αποδείχτηκε «πολύ περίπλοκη» για να πραγματοποιηθεί, καθώς οι Ιρανοί δεν ήταν έτοιμοι για συνομιλίες σε προεδρικό επίπεδο.

Ο ιρανός πρόεδρος δεν συμμετείχε στο γεύμα που παρέθεσε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, όπου υπήρχε πιθανότητα να διασταυρωθεί με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Στο γεύμα αυτό κατά παράδοση προσκαλούνται όλοι οι εκπρόσωποι των χωρών-μελών στη Γενική Συνέλευση, όμως μια πηγή του ΟΗΕ είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Ιρανός πρόεδρος δεν εμφανίστηκε.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή