ΗΠΑ: Έτοιμες για συνεργασία με το Ιραν εάν ο Ρουχανί «εννοεί όσα λέει»

Για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013 20:07
UPD:20:10
EPA/MIKE THEILER

Το κτήριο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

A- A A+

Έτοιμες να συνεργαστούν με τον νέο, θεωρούμενο ως μετριοπαθή πρόεδρο του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, δηλώνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, σε ό,τι αφορά το ζήτημα του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, στο βαθμό που ο ιρανός πρόεδρος «εννοεί όσα διακηρύσσει».

Στη σχετική δήλωση προχώρησε η εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Πσάκι, η οποία και χαιρέτησε, εκ μέρους του Τζον Κέρι,  την επικείμενη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν με τους ομολόγους του των έξι μεγάλων δυνάμεων, υπό το συντονισμό της Κάθριν Άστον εκ μέρους της ΕΕ.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι νεότερες εξελίξεις σε σχέση με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, δήλωσε τη Δευτέρα η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Κάθριν Άστον.

EURONEWSGREEK

Ο Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ θα μετάσχει σε μια σύνοδο της ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γερμανία), η οποία προβλέπεται να διεξαχθεί την Πέμπτη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, διευκρίνισε η ίδια.

Στη συνάντηση θα παρευρεθεί και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, όπως επιβεβαίωσε αμερικανός αξιωματούχος τη Δευτέρα το βράδυ στο πρακτορείο Reuters.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή