Κένυα: Πλησιάζει στο τέλος η επιχείρηση στο εμπορικό κέντρο;

Εξουδετέρωση εκρηκτικών από τις αρχές, που πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν πλέον όμηροι
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 14:06
UPD:14:29
REUTERS/NOOR KHAMIS

Τουλάχιστον 62 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ενώ περισσότεροι από 170 έχουν τραυματιστεί.

A- A A+

Η κενυατική αστυνομία ανακοίνωσε την Τρίτη το μεσημέρι, μέσω του Twitter, ότι ετοιμάζεται να εξουδετερώσει εκρηκτικά που τοποθέτησαν οι ισλαμιστές ένοπλοι της Αλ Σεμπάμπ στη διάρκεια της αιματηρής επίθεσής τους εναντίον του εμπορικού κέντρου Ουέστγκεϊτ στο Ναϊρόμπι.

Λίγο αργότερα, σύμφωνα με το δίκτυο BBC, ακούστηκε από το χώρο του εμπορικού κέντρου δυνατή έκρηξη και στη συνέχεια άνδρες της ομάδας των πυροτεχνουργών εθεάθησαν να εισέρχονται στο συγκρότημα.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του BBC, Κάρελ Άλεν, στις 13.53 ώρα Ελλάδος αστυνομική πηγή την ενημέρωσε ότι «η επιχείρηση ολοκληρώθηκε», άγνωστο όμως εάν αναφερόταν στην επιχείρηση εξουδετέρωσης εκρηκτικών ή συνολικά στην υπόθεση της τετραήμερης τρομοκρατικής επίθεσης στο Ναϊρόμπι.

«Προχωρούμε στην εξουδετέρωση εκρηκτικών τα οποία είχαν τοποθετηθεί από τους τρομοκράτες», γράφει η αστυνομία στο λογαριασμό της στο Twitter χωρίς να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις. Οι αρχές εκτιμούν ότι εντός του χώρου έχουν απομείνει δύο ή τρεις ισλαμιστές ένοπλοι.

EURONEWSGREEK
EURONEWSGREEK
REUTERS

Τουλάχιστον 62 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ενώ περισσότεροι από 170 έχουν τραυματιστεί. Στους 51 εκτιμά τους αγνοούμενους ο κενυατικός Ερυθρός Σταυρός.

Εμπλοκή Βρετανίδας;

Στο μεταξύ, η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε ότι είναι «εν γνώσει» του σχολίου που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Κένυας, ότι μια Βρετανίδα εμπλέκεται στην επίθεση στο εμπορικό κέντρο.

«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε πολύ στενά με τις κενυατικές αρχές και να υποστηρίζουμε τη διερεύνηση της επίθεσης», δήλωσε βρετανός αξιωματούχος.

«Η Μεγάλη Βρετανία θα κάνει ό,τι μπορεί για να υποστηρίξει τους Κενυάτες στην προσπάθειά τους να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης όλους όσοι είναι υπεύθυνοι γι' αυτή την άγρια επίθεση», κατέληξε.

Οι κενυατικές αρχές θεωρούν ότι όλοι οι όμηροι έχουν απελευθερωθεί, ωστόσο, με μήνυμά της στο Twitter, η σομαλική ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ, η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης, τονίζει ότι οι μαχητές κρατούν ακόμη ανθρώπους και βρίσκονται οχυρωμένοι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή