Κένυα: Έφοδος των αρχών στο εμπορικό κέντρο

Δύο ισλαμιστές νεκροί, όλοι οι όροφοι υπό έλεγχο, δήλωσε ο κενυάτης υπουργός Εσωτερικών
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013 13:52
UPD:24/09/2013 00:29
REUTERS/STRINGER
A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκεται εκκαθαριστική επιχείρηση των κενυατικών αρχών κατά των ισλαμιστών στο κατειλημμένο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Κένυας.

Ο κενυάτης υπουργός Εσωτερικών, Τζότζεφ Όλε Λένκου, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους δύο εκ των ισλαμιστών ενόπλων της σομαλικής Αλ Σεμπάμπ, ενώ πλέον όλοι οι όροφοι του συγκροτήματος ελέγχονται από τις κενυατικές αρχές.

Ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος είχε τονίσει νωρίτερα την πεποίθησή του ότι οι ένοπλοι δεν προέρχονται από μία και μόνη χώρα, αλλά αποτελούν πολυεθνικό σύνολο.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της κενυατικής αστυνομίας, ο οποίος ζήτησε από το πρακτορείο Reuters να μην κατονομαστεί, επρόκειτο αρχικά για προσπάθεια των ειδικών δυνάμεων να εισέλθουν στο χώρο από την οροφή και να ολοκληρώσουν την ανακατάληψη του Ουέστγκεϊτ, αιφνιδιάζοντας τους ισλαμιστές ενόπλους της σομαλικής Αλ Σεμπάμπ, οι οποίοι κρατούν ομήρους στο εσωτερικό του κτηριακού συγκροτήματος.

Ήδη απεγκλωβίστηκαν μερικοί εκ των τελευταίων ομήρων, ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται, τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αρχηγός της αστυνομίας της Κένυας.

REUTERS

Αμοντάριστα πλάνα από το Reuters

Οι ένοπλοι υπολογίζονται σε τουλάχιστον 10, ενώ από το Σάββατο έχουν επιβεβαιωμένα χάσει τη ζωή τους 69 άνθρωποι, ενώ αγνοούνται άλλοι 63, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όλοι οι ένοπλοι είναι άνδρες, ωστόσο κάποιοι εξ αυτών είναι μεταμφιεσμένοι σε γυναίκες.

Στον ουρανό επάνω από το εμπορικό κέντρο υπάρχει επίσης έντονη συγκέντρωση καπνού, ενώ οι κάμερες έχουν απομακρυνθεί από το σημείο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή