ΠΑΣΟΚ: Ο Αλ. Τσίπρας υπονομεύει εν ψυχρώ τις προσπάθειες της Ελλάδας

Αντιπαράθεση με ΣΥΡΙΖΑ για το δημοσίευμα της Die Zeit
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 17:58
UPD:18:13
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖ

«Αυτή είναι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Υιοθετούν αυτά που διαψεύδει η ΕΚΤ και επιμένουν στην αδιέξοδη πολιτική τους γλείφοντας όψιμα τον κ. Άσμουσεν», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ.

A- A A+

Απολύτως ανακριβές και γελοίο χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ το δημοσίευμα της εφημερίδας Die Zeit, σύμφωνα με το οποίο ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τον Γεργκ Άσμουσεν να αλλάξει τους αριθμούς που περιγράφουν τα δημοσιονομικά μεγέθη.

Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ εξαπολύει επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι υιοθέτησε με ανακοίνωσή του το περιεχόμενο του δημοσιεύματος, αφού είχε εκδοθεί απόλυτη διάψευση της ΕΚΤ και μετά από την αυστηρή διάψευση του Ευ. Βενιζέλου.

«Αυτή είναι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Υιοθετούν αυτά που διαψεύδει η ΕΚΤ και επιμένουν στην αδιέξοδη πολιτική τους γλείφοντας όψιμα τον κ. Άσμουσεν», υπογραμμίζει.

Αναφερόμενο στον Αλέξη Τσίπρα, το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπονομεύει  εν ψυχρώ τις προσπάθειες της χώρας και τις θυσίες του ελληνικού λαού δηλώνοντας πως το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο. «Ταυτίστηκε με τους πιο ακραίους διεθνείς κύκλους που τροφοδοτούν συνεχώς την αβεβαιότητα σε βάρος της Ελλάδας και της Ευρωζώνης συνολικά», προσθέτει.

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, ανέφερε πως «σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν διαψεύδει η ΕΚΤ, ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται πολλαπλά εκτεθειμένος, καθώς έφτασε στο σημείο να ζητήσει από τον κ. Άσμουσεν να πειράξει τα στοιχεία για το έλλειμμα του προϋπολογισμού, ώστε η κυβέρνηση να καλύψει την αποτυχία της».

Και συνέχισε: «Γνωστοί για τα μαγειρέματα, αφού φούσκωσαν τα ελλείμματα για να μας βάλουν στα μνημόνια, δεν διστάζουν να κάνουν το οτιδήποτε για να παρουσιάσουν την καταστροφική τους πολιτική ως πετυχημένη.Φαίνεται ότι δεν τους αρκεί η δημιουργική λογιστική. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πείθουν».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή