Ευ. Βενιζέλος: Αναληθές το δημοσίευμα της Zeit

Ζητεί να υπάρξει διάψευση και από Άσμουσεν - ΕΚΤ
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 14:33
UPD:15:10
G4PHOTOS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Στο επίμαχο ενυπόγραφο άρθρο που δημοσιεύεται στη γερμανική εφημερίδα αναφέρεται ότι ο Ευ. Βενιζέλος  ζήτησε από τον  Άσμουσεν να «μαγειρευτούν» τα στοιχεία για το έλλειμμα.

A- A A+

Απολύτως αναληθές χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος δημοσίευμα της εφημερίδας Die Zeit, σύμφωνα με το οποίο κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Γεργκ Άσμουσεν ζήτησε να «μαγειρευτούν» τα στοιχεία για το έλλειμμα.

«Αναμένω την επίσημη διάψευση του δημοσιεύματος από πλευράς του ιδίου του κ. Άσμουσεν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ελπίζω να μη χρειαστεί να επανέλθω», τονίζει ο κ. Βενιζέλος. 

Στο επίμαχο ενυπόγραφο άρθρο που δημοσιεύται στη γερμανική εφημερίδα αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Άσμουσεν συνάντησε και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Συνομίλησαν για το έλλειμμα του προϋπολογισμού, αλλά ο Άσμουσεν σχεδόν έπεσε από την καρέκλα του, επειδή ζαλίστηκε: Ακουσε τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης να τον ρωτά εάν μπορεί να αλλάξει τους αριθμούς, ώστε να είναι μικρότερη ή να μηδενιστεί η διαφορά με τους στόχους (να φανεί μικρότερο ή να εξαφανιστεί τελείως το χρηματοδοτικό κενό)».
 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή