FT: Εφαρμογή του νόμου κατά της βίας της X.A. ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους

Κύριο άρθρο από την βρετανική εφημερίδα με αφορμή τη δολοφονία του Π. Φύσσα
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 14:43
UPD:14:46
MOTION TEAM/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Οι FT τονίζουν ότι πλέον είναι αδύνατο για κυβέρνηση, αλλά και ψηφοφόρους, να κλείσουν τα μάτια μπροστά στη βίαιη πολιτική φύση της Χρυσής Αυγής.

A- A A+

Για έξοδο της Ελλάδας από έναν επικίνδυνο εφησυχασμό, με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της «ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής», κάνουν λόγο οι Financial Times, στο κύριο άρθρο τους.

Το βρετανικό φύλλο στέκεται κριτικά στην «αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει με οποιονδήποτε άξιο λόγο τρόπο τις βίαιες ενέργειες των μελών της Χρυσής Αυγής».

Σημειώνουν, μάλιστα, ότι κρατικοί αξιωματούχοι απέφευγαν τις επιθέσεις κατά της συγκεκριμένης οργάνωσης, λόγω της ραγδαίας δημοσκοπικής της ανόδου.

Οι FT τονίζουν ότι πλέον είναι αδύνατο για κυβέρνηση, αλλά και ψηφοφόρους, να κλείσουν τα μάτια μπροστά στη βίαιη πολιτική φύση της Χρυσής Αυγής, ενώ μιλούν επίσης για «αίσθηση του ακαταδίωκτου» την οποία απολάμβαναν τα μέλη της οργάνωσης.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η υπάρχουσα νομοθεσία στην Ελλάδα είναι υπεραρκετή για όσους υποκινούν σε βία και κυνηγούν αθώους και «το μόνο που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να την εφαρμόσει, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους».

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι η Νέα Δημοκρατία πιθανόν να ανησυχεί για διαρροή ψηφοφόρων της προς τα δεξιά, ωστόσο τονίζει ότι η λύση δεν είναι η ανοχή των πράξεων βίας της Χρυσής Αυγής, αλλά ούτε και το να τεθεί η τελευταία εκτός νόμου και να καθιερωθεί στις συνειδήσεις ως «αντιθεσμική δύναμη».

Οι Financial Times καλούν, τέλος, τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να επιμείνει στην αστυνομική και δικαστική διερεύνηση των δεσμών της Χρυσής Αυγής ως φορέα με τις πράξεις βίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή