Παύει η διάθεση αστυνομικών συνοδών στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Μέχρι να αποφανθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 12:52
UPD:13:34
REUTERS/JOHN KOLESIDIS

Κατά περίπτωση μέτρα για την ασφάλεια των βουλευτών θα δύναται να λαμβάνει η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας Επισήμων, εφόσον της υποβληθεί αίτημα.

A- A A+

Τη διάθεση αστυνομικών συνοδών στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής παύει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κατόπιν σχετικής απόφασης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., μέχρις ότου αποφανθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επί των στοιχείων που της απεστάλησαν σχετικά με αξιόποινες πράξεις μελών του κόμματος.

«Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν, κρίθηκε επιπλέον ότι μέχρι να αποφανθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επί της αναφοράς του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, η διάθεση συγκεκριμένων αστυνομικών συνοδών στους βουλευτές του κόμματος ‘Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή’ είναι ασύμβατη, θεσμικά και νομικά, με τα καθήκοντα της Ελληνικής Αστυνομίας και τα αγαθά της προστασίας της έννομης τάξης και του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος που υπηρετεί», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου  Δημόσιας Τάξης.

Όπως ανακοινώθηκε, κατά περίπτωση μέτρα για την ασφάλεια των εν λόγω βουλευτών (κατά τις μετακινήσεις τους και κατά την παρουσία τους σε συγκεκριμένο χώρο) θα δύναται να λαμβάνει η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας Επισήμων, εφόσον της υποβληθεί αίτημα.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη απόφαση ελήφθη και στις 18/9/2012, με εξαίρεση τότε του Γενικού Γραμματέας του κόμματος, αλλά λόγω ειδικών συνθηκών ασφαλείας διατέθηκαν εκ νέου σε ορισμένους βουλευτές Χρυσής Αυγής αστυνομικοί συνοδοί, ύστερα από απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης Κινδύνου.

Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής οι υποθέσεις που αφορούν τη Χρυσή Αυγή

NIKOLAOS DENDIAS

Σε ό,τι αφορά τη διερεύνηση των υποθέσεων που φέρονται ως συνδεόμενες με εγκληματική δραστηριότητα μελών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, ύστερα από πρόταση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, αυτή ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Νίκου Παπαγιαννόπουλου.

EURONEWSGREEK

Άρειος Πάγος: Την ερχόμενη εβδομάδα θα κριθεί ο φάκελος

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, αναμένεται να κρίνει την επόμενη εβδομάδα τον φάκελο που περιλαμβάνει τις 32 αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής, τον οποίο απέστειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Η Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα ζητήσει όλες τις συγκεκριμένες δικογραφίες και θα τις μελετήσει προκειμένου να διαπιστώσει αν θα διατάξει προκαταρκτική εξέταση για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Μήνυση κατά του Ν. Δένδια θα καταθέσει η Χρυσή Αυγή

XRYSHAYGHCOM

Η δήλωση του Η. Κασιδιάρη

Στο μεταξύ, μηνυτήρια αναφορά κατά του κ. Δένδια για «ψευδή καταμήνυση», αλλά και «κατά όλων των τηλεοπτικών σταθμών, των εφημερίδων και των πολιτικών προσώπων που συκοφαντούν και απειλούν ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα» θα καταθέσει η Χρυσή Αυγή, όπως προανήγγειλε από το περιστύλιο της Βουλής, ο Ηλίας Κασιδιάρης.

«Κόμματα και κανάλια εκμεταλλεύονται έναν νεκρό συμπολίτη μας με μοναδικό σκοπό να κάνουν προπαγάνδα κατά της Χρυσής Αυγής και να μειώσουν την δύναμή μας. Είστε όλοι παράνομοι και συκοφάντες», δήλωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή