ΠΑΣΟΚ: Όποιος καλλιεργεί την ένταση δεν είναι ριζοσπάστης

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 13:56
UPD:13:59
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros

Παράγοντες της Χαριλάου Τρικούπη υπενθύμιζαν ότι το ΠΑΣΟΚ πάντα τόνιζε ότι πρέπει να υπάρχει μηδενική ανοχή στην «Χρυσή Αυγή» και ότι αυτή πρέπει να αντιμετωπίζεται  ως εγκληματική οργάνωση.

A- A A+

Την ανάγκη να αποφεύγονται από όλες τις πολιτικές δυνάμεις ακρότητες που δημιουργούν διχαστικές καταστάσεις επεσήμαναν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις.

Παράγοντες της Χαριλάου Τρικούπη υπενθύμιζαν ότι το ΠΑΣΟΚ πάντα τόνιζε ότι πρέπει να υπάρχει μηδενική ανοχή στην «Χρυσή Αυγή» και ότι αυτή πρέπει να αντιμετωπίζεται  ως εγκληματική οργάνωση.

Σημείωναν ωστόσο ότι «όταν οικοδομούνται πολιτικές έντασης από κόμματα που προσδοκούν να εισπράξουν οφέλη και όταν εκτοξεύονται με άφρονα τρόπο λέξεις όπως ‘προδότες’, ‘κρεμάλες’, ‘δοσίλογοι’ και ‘χούντα’ ωφελούνται μόνο οι ακραίες φωνές και ανοίγει  ο Ασκός του Αιόλου».

«Είναι άλλο πράγμα η ναζιστική επιλογή, η επιλογή της βίας και η λειτουργία μιας εγκληματικής οργάνωσης με μανδύα κόμματος και άλλο ένας πολιτικός λόγος που με μικροκομματικά κριτήρια καλλιεργεί τη στρατηγική της έντασης και του κοινωνικού και πολίτικου μίσους», υπογράμμιζαν κύκλοι του Κινήματος, προειδοποιώντας ότι όποιος καλλιεργεί την ρητορική του διχασμού θα τη βρει μπροστά του. «Δεν είναι ούτε ριζοσπάστης ούτε ασυμβίβαστος, όποιος καλλιεργεί την ένταση και το μίσος. Μόνο κινδύνους δημιουργεί για την κοινωνία και τους πολίτες», πρόσθεταν.

Επεσήμαναν τέλος την ανάγκη να εφαρμοστούν οι νόμοι από τη Δικαιοσύνη, αλλά και να υπάρξει τροποποίηση επί το αυστηρότερο κρίσιμων διατάξεων της ποινικής νομοθεσίας, για να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικότερα «οι βιαιότητες και οι ακρότητες της Χρυσής Αυγής».

Στην ίδια κατεύθυνση, τόνιζαν, χρειάζεται να ληφθούν και όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην παρατηρούνται «ολιγωρίες» αστυνομικών οργάνων απέναντι σε επικαλούμενες εγκληματικές ή βίαιες ενέργειες.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή