Δημόσια διαβούλευση για την πρόοδο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ανοικτή Διακυβέρνηση

Η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 25 Σεπτεμβρίου
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013 15:54
UPD:16:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Όπως δήλωσε η κ. Χριστοφιλοπούλου, «η μετάβαση στην ανοικτή Δημόσια Διοίκηση και Διακυβέρνηση έχει ιδιαίτερη σημασία για την βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες».

A- A A+

Κάλεσμα σε πολίτες και φορείς απηύθυνε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, για να συμμετάσχουν στην δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για την αναφορά προόδου του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ανοικτή Διακυβέρνηση.

Η Ελλάδα συμμετέχει στη διεθνή πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση (Open Government Partnership - OGP), η οποία αποσκοπεί να διασφαλίσει συγκεκριμένες κυβερνητικές δεσμεύσεις για την προώθηση της διαφάνειας, την ενδυνάμωση των πολιτών, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Πολίτες και φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και της κοινωνίας των πολιτών καλούνται να διατυπώσουν τις απόψεις τους, αξιολογώντας την πορεία των σχετικών δράσεων και προτείνοντας νέους στόχους και δεσμεύσεις, στο πλαίσιο υλοποίησης της εθνικής στρατηγικής για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

Η διαβούλευση για την αναφορά προόδου του Εθνικού Σχεδίου Δράσης θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 και τα αποτελέσματά της θα ληφθούν υπ’ όψη για την υποβολή της σχετικής Αναφοράς Προόδου στο OGP. Παράλληλα συνεχίζεται η διαρκής δημόσια διαβούλευση επί του εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ανοικτή Διακυβέρνηση.

Όπως δήλωσε η κ. Χριστοφιλοπούλου, «η μετάβαση στην ανοικτή Δημόσια Διοίκηση και Διακυβέρνηση έχει ιδιαίτερη σημασία για την βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες. Η συνεχής συνεργασία για την ανοικτή Διακυβέρνηση αφορά όλο το κράτος, τον κάθε δημόσιο φορέα, αλλά και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικά για την χώρα μας, να προχωρήσουμε με γοργά βήματα στον εκσυγχρονισμό του κράτους και στην ενίσχυση της διαφάνειας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή