ΗΠΑ: Επανεξέταση της ασφάλειας σε όλες τις αμερικανικές βάσεις

Μεγαλύτερη ασφάλεια στις αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013 01:03
UPD:01:06
REUTERS/YURI GRIPAS

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέγκελ τόνισε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους πως η Αμερική θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποτρέψει το ενδεχόμενο μιας παρόμοιας επίθεσης στο μέλλον.

A- A A+

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να επανεξετάσει τις συνθήκες ασφάλειας σε όλες τις αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις ανά τον κόσμο με αφορμή την φονική επίθεση στην Ουάσιγκτον.

 Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέγκελ τόνισε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους πως η Αμερική θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποτρέψει το ενδεχόμενο μιας παρόμοιας επίθεσης στο μέλλον. Ο Χέγκελ επισήμανε ακόμα πως όπου εντοπιστούν κενά, ανεπάρκειες και παραλείψεις σε ζητήματα ασφαλείας στις αμερικανικές βάσεις θα διορθωθούν.

Ο Χέγκελ έχει ήδη διατάξει την αναθεώρηση των διαδικασιών ασφαλείας σε όλες τις αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις καθώς και την αναθεώρηση της διαδικασίας που αφορά τους πολίτες που εργάζονται στις αμερικανικές βάσεις σε όλο τον κόσμο.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα παραστεί την Κυριακή σε επιμνημόσυνη δέηση για τα 12 θύματα της επίθεσης στη στρατιωτική ναυτική βάση με δράστη τον Άαρον Αλέξις, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

Η νέα σφαγή έθεσε και πάλι το ζήτημα της οπλοχρησίας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, μετά την αποτυχία του Κογκρέσου να θεσπίσει αυστηρότερους νόμους.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή