Μπλαν: «Ο Ολυμπιακός ''έπεσε'' πολύ στην επανάληψη»

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013 01:15
UPD:09:06
ΑΠΕ-ΜΠΕ/SPYROS CHORCHOUBAS

«Το πρώτο παιχνίδι είναι σημαντικό, αλλά όταν τελειώσει πιο σημαντικό γίνεται το επόμενο» δήλωσε ο Λοράν Μπλαν.

A- A A+

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Λοράν Μπλαν μετά το πέρας της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό, καθώς η ομάδα του ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο Τσάμπιονς Λιγκ παρά την πίεση που δέχθηκε στο πρώτο ημίχρονο.

«Δεν φοβήθηκα και δεν φοβηθήκαμε σαν ομάδα. Ο Ολυμπιακός μας δημιούργησε κάποια προβλήματα, αλλά αυτό θα μπορούσε να το κάνει σε οποιαδήποτε ομάδα όταν παίζει εντός έδρας. Ο Ολυμπιακός έβγαλε ενέργεια, μας πίεσε αλλά στο δεύτερο έπεσε πάρα πολύ, με αποτέλεσμα εμείς να ανεβούμε και να πάρουμε τη νίκη», δήλωσε ο Γάλλος τεχνικός.

«Υπήρχε ένα θέμα στο πρώτο μέρος, γιατί ξεκινούσαμε από πολύ πίσω. Αυτή βέβαια είναι η φιλοσοφία μας, να ξεκινάμε τις επιθέσεις από την άμυνα, όμως οι γραμμές μας ήταν ''κομμένες''. Στο δεύτερο παίξαμε καλύτερα και οι γραμμές μας ''έκλεισαν'' γιατί παίξαμε πιο κοντά», συμπλήρωσε.

Ο Μπλαν ρωτήθηκε για το αν ως προς την τελική έκβαση του αγώνα έπαιξε ρόλο η αλλαγή του Λαβέτσι. «Ο Λαβέτσι μπήκε γιατί ο Μόουρα τραυματίστηκε. Όταν έχεις πολλούς ποιοτικούς παίκτες, αυτό σε βοηθάει στη συνέχεια του αγώνα. Άλλωστε, δεν μπορούν να παίξουν όλοι. Στο δεύτερο μέρος επίσης είχαμε πολύ περισσότερους χώρους», απάντησε.

Όσο για το πόσο σημαντικό είναι το πρώτο παιχνίδι στη φάση των ομίλων; «Το πρώτο παιχνίδι είναι σημαντικό, αλλά όταν τελειώσει πιο σημαντικό γίνεται το επόμενο. Το πρώτο σε βοηθάει να ξεκαθαρίσεις κάποια πράγματα και να σου δώσει κουράγιο η νίκη, ειδικά όταν παίζεις εκτός με τον Ολυμπιακό. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε το παιχνίδι μας και αναπτυχθήκαμε όπως θέλουμε».

PSG - PARIS SAINT-GERMAIN

Από την πλευρά του, ο σούπερ σταρ της Παρί, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, αναφέρθηκε με πολύ κολακευτικά λόγια στην ατμόσφαιρα που συνάντησε αυτός και οι συμπαίκτες του στο φαληρικό γήπεδο. «Νικήσαμε 4-1 και μοιάζει εύκολο, αλλά δεν ήταν. Ο κόσμος του Ολυμπιακού ήταν εκπληκτικός. Είχα μιλήσει με τον Μέλμπεργκ και μου είχε πει ότι ο κόσμος είναι φανταστικός. Τελικά, το έζησα κι εγώ. Η η ατμόσφαιρα ήταν απίστευτη», δήλωσε ο Σουηδός άσος.

«Στόχος μας είναι να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Πήραμε τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς που μας φέρνουν πιο κοντά. Αν είμαστε εμείς πρώτοι, δεν μας νοιάζει τι συμβαίνει. Έτσι είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Δεν είμαστε σε θέση να υποτιμήσουμε κανέναν αντίπαλο», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις