Φ. Κουβέλης: Η διαθεσιμότητα αποδιαρθρώνει τα Πανεπιστήμια

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013 19:34
UPD:19:39
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Με τη διαθεσιμότητα αποδιαρθρώνονται τα Πανεπιστήμια, στερούνται χρήσιμων υπηρεσιών και πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποσυρθεί η σχετική διαδικασία», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Κουβέλης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Τα προβλήματα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με αιχμή τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη με τον πρύτανη του Ιδρύματος, Γ. Μυλόπουλο.

«Με τη διαθεσιμότητα αποδιαρθρώνονται τα Πανεπιστήμια, στερούνται χρήσιμων υπηρεσιών και πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποσυρθεί η σχετική διαδικασία», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Κουβέλης.

«Εκείνο που μπορεί να γίνει και προωθεί και το Πανεπιστήμιο ως άποψη είναι η αξιολόγηση. Το Πανεπιστήμιο δεν έχει καμιά αντίθεση στην αξιολόγηση και είναι βέβαιο ότι η αξιολόγηση αυτή θα καταδείξει την αναγκαιότητα της ύπαρξης των διοικητικών υπαλλήλων», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, προειδοποιώντας ότι διαφορετικά δεν θα υπάρχει εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων.

Από την πλευρά του, ο κ. Μυλόπουλος ανέφερε πως στο Αριστοτέλειο αντιστοιχεί ένας διοικητικός υπάλληλος ανά 100 φοιτητές, ενώ η αναλογία διεθνώς είναι 10-20 διοικητικοί υπάλληλοι ανά 100 φοιτητές. «Υπολειπόμαστε, είναι σαφές ότι έχουμε έλλειμμα διοικητικού προσωπικού και όχι πλεόνασμα», πρόσθεσε ο πρύτανης του ΑΠΘ.

Είπε ακόμη ότι βρήκε «απόλυτη κατανόηση» από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ τον οποίο και ευχαρίστησε. «Δεν ξεχνάμε ότι με τη δική του καθοριστική παρέμβαση πέρυσι το καλοκαίρι δόθηκε μια λύση στην κρίση την οποία αντιμετώπιζε η Παιδεία και ειδικά η Ανώτατη Εκπαίδευση. Τα Πανεπιστήμια δεν το ξεχνούν αυτό. Εμείς έχουμε υποβάλει συγκεκριμένη πρόταση στα υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η διαθεσιμότητα να προέλθει μετά από αξιολόγηση των Πανεπιστημίων», υπογράμμισε.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Παντής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή