Τις προτάσεις του για «την Ελλάδα του αύριο, την Ελλάδα της ανάστασης και όχι της σταύρωσης», με καταγγελία του μνημονίου και μονομερή διαγραφή του «επαχθούς και επονείδιστου χρέους», μέσα από ένα «σχέδιο εθνικής αναδημιουργίας» παρουσίασε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.
«Θέλουμε να κάνουμε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και καλούμε τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες του δημοκρατικού τόξου να έρθουν κοντά μας», τόνισε ο κ. Καμμένος, υποστηρίζοντας ότι η χώρα «κυβερνιέται με e-mail της τρόικας και των δανειστών» και η λύση είναι κατ’ αρχήν, να επανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία και με λαϊκή εντολή, να κυβερνήσουμε τον τόπο.
Ο κ. Καμένος αναφέρθηκε στην αύξηση των συσσιτίων, στην αποβιομηχάνιση, στην ανεργία και στα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών, κάνοντας αναφορά στην ΒΙΠΕΘ, ΕΤ3, στην ΕΛΒΟ και στις αμυντικές βιομηχανίες, ενώ διερωτήθηκε πώς μια χώρα μπορεί να έχει πρωτογενές πλεόνασμα, όταν χρωστάει εννιά δισ. ευρώ στην αγορά και στους έλληνες πολίτες.
Επίσης τόνισε ότι οι δανειστές επιδιώκουν τη δήμευση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και την εξάρτηση της χώρας και πρόσθεσε: «Τους λέμε δε σας αναγνωρίζουμε η δημόσια περιουσία ανήκει στον ελληνικό λαό».
Ο κ. Καμμένος πρότεινε φορολογία μικρότερη από εκείνη των όμορων χωρών, με ένα φορολογικό νομοσχέδιο, που θα έχει συνταγματική ισχύ, για τα επόμενα δέκα χρόνια, εγγραφή στον προϋπολογισμό των γερμανικών αποζημιώσεων, μείωση πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης «στο ένα ευρώ», μηδενικό ΦΠΑ για τα είδη πρώτης ανάγκης, καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας, ειδικές ζώνες για επενδύσεις σε παραμεθόριες περιοχές, κρατικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος, σημειώνοντας ότι «θα εκραγεί τους επόμενους έξι μήνες» και ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια για μνημονιακές πολιτικές».
Ακόμη εισηγήθηκε κίνητρα για τους αγρότες και την πρωτογενή παραγωγή, μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων και μέτρα για την οικοδομή. Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη τόνισε ότι «δημόσια έργα σταματούν με ευθύνη των κυβερνώντων», αναφέροντας το μετρό, ενώ τάχθηκε υπέρ της παραχώρησης χρήσης και όχι του «ξεπουλήματος» του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.
«Εμείς ήρθαμε εδώ, όχι για να κάνουμε μνημόσυνα και αντιπολίτευση», σημείωσε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Ήρθαμε εδώ για να πούμε ότι υπάρχει μια άλλη Ελλάδα. Η Ελλάδα του αύριο, η Ελλάδα των παιδιών μας που μπορούμε μαζί να την αναστήσουμε. Είναι η Ελλάδα της ανάστασης κι όχι η Ελλάδα της σταύρωσης, είναι η Ελλάδα της ελπίδας και όχι η Ελλάδα της υποταγής».
«Όλα αυτά τα οποία ακούσατε, δε στοιχίζουν ούτε ένα ευρώ στον έλληνα πολίτη. Μπορούν από αύριο το πρωί να ξεκινήσουν αρκεί να υπάρχει θέληση, αρκεί να υπάρχει απόφαση, αρκεί να υπάρχει λαϊκή εντολή, την οποία ζητάμε από τους πολίτες», τόνισε ο κ. Καμμένος και συνέχισε:
«Και αύριο, το πρωί μπορούμε να ξεκινήσουμε όλοι μαζί. Να καλέσουμε τις έλληνες και τις ελληνίδες με ήπιο τρόπο να ανατρέψουμε τη σημερινή κατάσταση. Στα χέρια μας είναι στις δημοκρατίες. Στους πολίτες ανήκει η απόφαση. Η λύση είναι η ενότητα του ελληνισμού, η απόφαση και η εφαρμογή του συντάγματος».
Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε «προδοσία» ενδεχόμενη λύση που θα περιέχει «σύνθετο όνομα με τον όρο Μακεδονία και με γεωγραφικό προσδιορισμό» για το σκοπιανό.
Τέλος, σε αποδοκιμασίες διαδηλωτών ενάντια στα μεταλλεία χρυσού από τη Χαλκιδική, επειδή δεν αναφέρθηκε στις Σκουριές, ξαναπήρε το λόγο και απάντησε: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν κάνουν κωλοτούμπες, ήρθαμε στην Ιερισσό, σας προειδοποιήσαμε» και πρόσθεσε: «Να απευθύνεστε στους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».
Πηγή: ΑΜΠΕ