Εν μέσω κινητοποιήσεων τα εγκαίνια της ΔΕΘ

Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2013 12:47
UPD:16:50
FOSPHOTOS /Konstantinos Tsakalidis
A- A A+

Εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, σχολικοί φύλακες και δημοτικοί αστυνομικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης την ώρα των εγκαινίων της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Τα ΜΑΤ δεν μας άφησαν καν να βγούμε στον δρόμο. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε αυτή την ενέργεια. Προφανώς, τα ΜΑΤ εκτελούν εντολές της κυβέρνησης, η οποία πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες της γιατί πλέον τίθεται θέμα δημοκρατίας», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο Μηνάς Μοναστηρίδης, εκ μέρους της ΠΟΕ ΟΤΑ. 

Από την πλευρά τους, οι δημοτικοί αστυνομικοί κρέμασαν τις στολές τους, πάνω στις οποίες είχαν καρφιτσωμένα χαρτιά με την προσωπική τους ιστορία, θέλοντας μ' αυτόν τον τρόπο να καταδείξουν, όπως λένε, πως πίσω από τις στολές κρύβονται ονόματα, άνθρωποι και οικογένειες.

Οι εργαζόμενοι ανανέωσαν το «ραντεβού» τους για το απόγευμα, στις κεντρικές πορείες που διοργανώνουν συνδικάτα και φορείς, με αφορμή τα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ.

Στις 6 το απόγευμα οργανώνονται τέσσερα βασικά συλλαλητήρια. Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν στο άγαλμα του Βενιζέλου, το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην Καμάρα και οι επιτροπές κατοίκων της Χαλκιδικής κατά της εξόρυξης χρυσού στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο χορός των κινητοποιήσεων άνοιξε χθες με τη συγκέντρωση των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας (Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό Σώμα) μπροστά από τον Λευκό Πύργο.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν περίπου 700 ένστολοι, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις περικοπές μισθών και συντάξεων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή