Επίθεση Αντ. Σαμαρά στα «δύο άκρα»

Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2013 12:13
UPD:13:17
REUTERS/JOHN KOLESIDIS
A- A A+

Δριμεία επίθεση στα «δύο άκρα», αναφερόμενος σε ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή χωρίς να τους κατονομάζει, εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ.

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τα «δύο άκρα» ότι «επαγγέλλονται την καταστροφή της χώρας, ίσα-ίσα τη στιγμή που οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο», «καταψηφίζουν κάθε μεταρρύθμιση που ανοίγει την πόρτα στο αύριο. Και μένουν γαντζωμένα στο χθες», «κηρύσσουν το μίσος μέσα στην Ελλάδα, διχάζουν τον ελληνικό λαό και κάνουν ό,τι μπορούν για να απομονώσουν τη χώρα στο εξωτερικό».

Υποστήριξε ακόμη ότι «περιφρονούν τη δημοκρατία, περιφρονούν το νόμο και καλλιεργούν την αυθαιρεσία», ενώ, όπως είπε, «δεν έχουν προτάσεις για το αύριο, γιατί δεν τους ενδιαφέρει το αύριο»

«Δεν θα τους περάσει», διεμήνυσε και πρόσθεσε ότι «κανείς τους δεν θα κυβερνήσει, γιατί κανείς τους δεν μπορεί να κυβερνήσει. Το μόνο που θέλουν είναι να συγκρουστούν μεταξύ τους πάνω στα ερείπια της χώρας».

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η χώρα γυρίζει σελίδα, βγαίνει σιγά-σιγά από την κρίση και βάζει στο περιθώριο τα άκρα και τις ακρότητες», σημειώνοντας ότι «όσο βελτιώνεται η κατάσταση - και στην οικονομία και στη δημόσια ασφάλεια - τόσο θα μπαίνουν οι ακραίοι στο περιθώριο.Όσο η Ελλάδα θα αναδεικνύεται ως δύναμη σταθερότητας σε μια όλο και πιο ασταθή περιοχή, τόσο ο ελληνικός λαός θα αφήνει στο περιθώριο δυνάμεις αποσταθεροποίησης και εξτρεμισμού».

«Αυτή η Πατρίδα ανήκει σε όλους και όλοι μαζί θα τη σώσουμε. Εκτός από εκείνους που δεν θέλουν να σωθεί, που θέλουν το λαό διχασμένο και τη χώρα απομονωμένη», είπε.

ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνος για χώρα και πολίτες ο Σαμαράς

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τον κ. Σαμαρά «επικίνδυνο για τη χώρα και τους πολίτες της».

Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου κατηγορεί τον Πρωθυπουργό ότι «πλασάρει τη ''θεωρία των δύο άκρων'' για να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη πλήττοντας έτσι τη δημοκρατία τη στιγμή που συνεργάτες του προτείνουν συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή, σερβίρει ένα πρωτογενές πλεόνασμα και στοιχεία που του κάνει δώρο η αμαρτωλή ΕΛΣΤΑΤ για να εξωραΐσει την καταστροφή και τον πόνο που έχει προκαλέσει στον ελληνικό λαό».

«Είναι καιρός να σταματήσει να κρύβεται και να απολογηθεί για την πολιτική του. Έστω για μια φορά πριν αποχωρήσει οριστικά», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κάνει επίσης λόγο για «μια παραληρηματική ομιλία άνευ προηγουμένου» και υποστηρίζει ότι «το βασικό ερώτημα που άφησε ο πρωθυπουργός να πλανάται είναι εάν ξέρει σε ποια χώρα βρίσκεται».

«Ο κ. Σαμαράς βλέπει φρένο στην ανεργία τη στιγμή που 1,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας δεν έχουν δουλειά, ''τάξη'' στην παιδεία και την υγεία όταν κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία, βιωσιμότητα στο δημόσιο χρέος όταν αυτό αυξάνεται, νοικοκύρεμα στα ασφαλιστικά ταμεία όταν αυτά βρίσκονται υπό κατάρρευση, πρωτογενή πλεονάσματα και ανάπτυξη στα ερείπια της ύφεσης και της ισοπέδωσης. Δεν γνωρίζουμε ούτε σε ποια ακριβώς χώρα νομίζει ότι μιλά ο πρωθυπουργός, ούτε από που ακριβώς αντλεί το θράσος για να καταφεύγει σε τόσα γελοία ψέματα για να δικαιολογήσει την εθελούσια υποτέλειά του στους δανειστές», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Χρυσή Αυγή: Aπειλούμε τα συμφέροντα των αφεντικών του

«Ο Σαμαράς μας υβρίζει γιατί απειλούμε τα συμφέροντα των αφεντικών του και γιατί έχουμε αφυπνίσει τον Έλληνα, που γυρνά την πλάτη σε όλα τα κόμματα του σάπιου πολιτικού κατεστημένου», αναφέρει από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή.

Κατηγορεί ακόμη τον κ. Σαμαρά ότι «συνεχίζει τα ψεύδη και τις κενές υποσχέσεις και ταυτόχρονα καταστρέφει την οικονομία μας, ξεπουλά τον εθνικό μας πλούτο στους ξένους και βυθίζει την χώρα στην ύφεση και την ανεργία».

Η Χρυσή Αυγή αντιτείνει ότι «έχει σαφείς προτάσεις για το αύριο της Ελλάδος: σκληρή τιμωρία των διεφθαρμένων πολιτικών, αντίσταση στους τοκογλύφους, διαγραφή του παράνομου χρέους, στροφή στην πρωτογενή παραγωγή, τσάκισμα των εμπορικών καρτέλ, απέλαση των λαθρομεταναστών, εξόρυξη των ενεργειακών μας κοιτασμάτων», τονίζοντας ότι όλα αυτά θα γίνουν πράξη από μία εθνική ηγεσία και όχι από τους υπαλλήλους της Μέρκελ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή