Ερό: Λάθος μήνυμα προς το Ιράν εάν δεν χτυπηθεί ο Άσαντ

Ομιλία στη γαλλική Εθνοσυνέλευση
Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 18:00
UPD:20:27
REUTERS/CHARLES PLATIAU

«Τι μήνυμα θα έστελνε κάτι τέτοιο σε άλλα καθεστώτα, όπως του Ιράν και της Βόρειας Κορέας; Το μήνυμα θα ήταν καθαρό: μπορείτε να συνεχίσετε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ζαν Μαρκ Ερό.

A- A A+

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Μαρκ Ερό, δήλωσε την Τετάρτη ότι εάν δεν υπάρξει απάντηση στη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, υπάρχει πιθανότητα το Ιράν να λάβει λάθος μήνυμα σε ό,τι αφορά το δικό του πυρηνικό πρόγραμμα.

«Το να μην δράσει κανείς θα αποτελούσε κίνδυνο για την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή. Τι αξιοπιστία θα είχαν οι εθνικές μας δεσμεύσεις ενάντια στην μη διάδοση όπλων μαζικής καταστροφής, μεταξύ άλλων και των πυρηνικών σε μια τέτοια περίπτωση;», σημείωσε ο κ. Ερό, μιλώντας στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

«Τι μήνυμα θα έστελνε κάτι τέτοιο σε άλλα καθεστώτα, όπως του Ιράν και της Βόρειας Κορέας; Το μήνυμα θα ήταν καθαρό: μπορείτε να συνεχίσετε».

EURONEWSGREEK

Υπενθυμίζεται ότι το Ιράν απορρίπτει τις αιτιάσεις της Δύσης ότι στοχεύει στη δημιουργία ατομικής βόμβας.

«Χωρίς στρατιωτική δράση δεν υπάρχει πολιτική λύση»

Υποστήριξε δε ότι, «εάν δεν υπάρξει στρατιωτική αντίδραση» στη Συρία, αυτό θα ισοδυναμούσε με το να «κλείσουμε την πόρτα σε μία πολιτική διευθέτηση της σύρραξης», που πρόσθεσε ότι είναι η μόνη λύση για να «αποχωρήσει» ο Μπασάρ Αλ Άσαντ από την εξουσία.

EURONEWSGREEK

«Ναι, η λύση στη συριακή κρίση θα είναι πολιτική κι όχι στρατιωτική. Όμως, θα πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα την πραγματικότητα: εάν δεν βάλουμε ένα τέλος σε τέτοιες πράξεις της συριακής κυβέρνησης, δεν πρόκειται να υπάρξει πολιτική λύση», ανέφερε επιπλέον ο κ. Ερό.

Πηγές: Reuters, ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή