Ιράκ: Μπαράζ αιματηρών εκρήξεων στη Βαγδάτη

Κυρίως σε σιιτικές συνοικίες
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2013 19:08
UPD:21:52
EPA/ALI ABBAS

Στιγμιότυπο από προηγούμενη έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε στις 28 Αυγούστου.

A- A A+

Στους 40 ανέρχονται οι νεκροί ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 100 από τις εκρήξεις 11 παγιδευμένων αυτοκινήτων οι οποίες σημειώθηκαν την Τρίτη σε σιιτικές συνοικίες της Βαγδάτης, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές και νοσοκομειακές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι επιθέσεις, οι οποίες κατά τα φαινόμενα ήταν συντονισμένες, άρχισαν στις 6 το απόγευμα, τοπική ώρα. Σε μία από αυτές, κοντά σε υαλοπωλείο στη συνοικία Καράντα, στο κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας, σκοτώθηκαν τουλάχιστον έξι άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 17.

EURONEWSGREEK

Η πλέον αιματηρή έκρηξη σημειώθηκε στη βόρεια συνοικία Ταλμπίγια, όπου αυτοκίνητο - βόμβα εξερράγη σε πολυσύχναστο δρόμο, κοστίζοντας τη ζωή σε εννέα ανθρώπους, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις οι οποίες σημειώθηκαν μολονότι τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενταθεί, με την ανάπτυξη σημαντικού αριθμού ανδρών της αστυνομίας σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας.

EURONEWSGREEK

Εξάλλου, σε άλλες επιθέσεις σκοτώθηκαν τουλάχιστον 9 άνθρωποι -μεταξύ των οποίων και τρία μικρά παιδιά- ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 49 μέσα σε μία ημέρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή