Μπαράζ αιματηρών επιθέσεων στο Ιράκ

Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013 22:56
UPD:23:05
REUTERS/STRINGER/IRAQ

Πέντε άτομα σκοτώθηκαν σε επίθεση βομβιστή - καμικάζι στην πόλη Ράμαντι του δυτικού Ιράκ (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Πέντε άτομα, ένας συνταγματάρχης της αστυνομίας και τέσσερις από τους άνδρες του που περιπολούσαν, σκοτώθηκαν σε επίθεση βομβιστή - καμικάζι στην πόλη Ράμαντι του δυτικού Ιράκ.

Οκτώ ακόμη τραυματίστηκαν από την έκρηξη, ανάμεσά τους τρεις αστυνομικοί, δήλωσε ο Άλι αλ Αμίρι, ένας λοχαγός της αστυνομίας, και ένας γιατρός στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν τα θύματα.

Στο μεταξύ, στη Βαγδάτη, άγνωστοι άνδρες δολοφόνησαν σήμερα τα ξημερώματα πέντε πιστούς οι οποίοι πήγαιναν να προσευχηθούν σε ένα σουνιτικό τέμενος. Ένας έκτος πιστός τραυματίστηκε στην επίθεση στην Τζαντίντα, στα ανατολικά της πρωτεύουσας χωρίς να αναλάβει καμία οργάνωση την ευθύνη για την επίθεση μέχρι στιγμής.

Σε άλλη έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας στην Ταρμίγια, περίπου 45 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, σκοτώθηκε ένα μέλος της παραστρατιωτικής δύναμης Σάχουα και τέσσερις ακόμη τραυματίστηκαν, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και γιατρούς.

Δύο νεαρές Ιρακινές έχασαν τη ζωή τους και δύο άνδρες τραυματίστηκαν από την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε σε ένα αγρόκτημα στην Ντουτζάιλ, περίπου 60 χλμ. βόρεια της ιρακινής πρωτεύουσας.

Συνολικά πάνω από 3.800 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί φέτος σε περιστατικά βίας στο Ιράκ, βάσει ενός απολογισμού του Γαλλικού Πρακτορείου στηριζόμενο σε ιατρούς και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή