Ιράκ: Βομβιστικές επιθέσεις κατά σουνίτη ηγέτη και του γενικού προξένου της Τουρκίας

Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2013 20:34
UPD:21:23
EPA/ALI ABBAS

Επτά ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 15 τραυματίστηκαν σε διάφορα περιστατικά βίας στη χώρα εντός της Δευτέρας (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Επιφανής ηγέτης σουνιτικής πολιτοφυλακής η οποία αντιτίθεται ένοπλα στην Αλ Κάιντα εντός του Ιράκ επέζησε τη Δευτέρα από απόπειρα αυτοκτονίας εναντίον του στη Βαγδάτη.

Η έκρηξη, ωστόσο, κόστισε τη ζωή σε έξι από τους προσωπικούς του φρουρούς και σε έναν πολίτη.

Δύο βομβιστές αυτοκτονίας επιτέθηκαν στο κονβόι οχημάτων του Γουισάμ Αλ Χαρντάν, κοντά στην οικία του στη συνοικία Χαρθίγια της δυτικής Βαγδάτης.

Ωστόσο, ο σεΐχης σουντικής φυλής δεν τραυματίστηκε, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών, Σαάντ Μαάν.

Ο κ. Αλ Χαρντάν είχε διοριστεί πρόσφατα διοικητής της σουνιτικής πολιτοφυλακής Σάγουα, η οποία είχε συμμαχήσει με τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ στον αγώνα κατά της Αλ Κάιντα. Από την περίοδο εκείνη, δέχεται επιθέσεις από φονταμενταλιστές σουνίτες ως «προδοτική».

Κινδύνευσε και ο τούρκος γενικός πρόξενος

Ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας και δεύτερος τη τάξει τούρκος διπλωμάτης στο Ιράκ, Οζτούρκ Γιλμάζ κινδύνεψε, εξάλλου, από βόμβα η οποία εξερράγη παραπλεύρως του κονβόι οχημάτων της συνοδείας του ενώ κινείτο εντός της Μοσούλης.

Το γεγονός επιβεβαίωσαν τόσο αξιωματούχος του τουρκικού προξενείου όσο και ιρακινός αστυνομικός, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press.

Επτά ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 15 τραυματίστηκαν σε διάφορα περιστατικά βίας στη χώρα εντός της Δευτέρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή