Ανοιχτός σε αλλαγές στο σχέδιο για την επέμβαση κατά της Συρίας ο Λευκός Οίκος

Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2013 23:05
UPD:03/09/2013 11:22
EPA/SHAWN THEW

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι πρόθυμη να κάνει αλλαγές «εντός των παραμέτρων που ο πρόεδρος είχε ορίσει προηγουμένως» δήλωσε σήμερα κυβερνητικός αξιωματούχος.

A- A A+

Ο Λευκός Οίκος είναι ανοικτός σε αλλαγές στο προσχέδιο της απόφασης που θα κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στο Κογκρέσο για την έγκριση της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, προκειμένου αρθούν οι ανησυχίες από μέρους πολλών κοινοβουλευτικών, δήλωσε σήμερα κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο ίδιος εξήγησε πως η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να κάνει αλλαγές «εντός των παραμέτρων που ο πρόεδρος είχε ορίσει προηγουμένως».

REUTERS

Στο μεταξύ ο αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν υποστήριξε σήμερα πως ένα αρνητικό αποτέλεσμα στην πρόταση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα κατά τη σχετική ψηφοφορία στο Κογκρέσο θα ήταν καταστροφικό.

«Εάν το Κογκρέσο απέρριπτε μία τέτοια πρόταση, ύστερα μάλιστα από τη δέσμευση που ήδη έχει αναλάβει ο πρόεδρος για δράση, οι συνέπειες αυτού του πράγματος θα ήσαν καταστροφικές», δήλωσε ο Μακέιν μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

Ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής δήλωσε πως το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν ενθαρρυντικό, όμως η κυβέρνηση «έχει να διανύσει ακόμη μακρύ δρόμο» έως ότου καταφέρει να εγκριθεί στο Κογκρέσο η πρότασή της.

ΝΑΤΟ: Ανάγκη για σθεναρή απάντηση

NATO

Η συνέντευξη Τύπου του Α.Φ. Ράσμουσεν

Για την αναγκαιότητα «σθεναρής» διεθνούς απάντησης στις επιθέσεις με χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου στη Συρία έκανε λόγο, τη Δευτέρα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, από τις Βρυξέλλες.

«Πιστεύουμε ότι αυτές οι φοβερές πράξεις, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή εκατοντάδων ανδρών, γυναικών και παιδιών, δεν μπορούν να αγνοηθούν», είπε ο κ. Ράσμουσεν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

NATO

Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων

«Νομίζω ότι υπάρχει συμφωνία ότι χρειαζόμαστε μια αυστηρή διεθνή αντίδραση ώστε να αποτραπεί η χρήση χημικών όπλων στο μέλλον. Θα στείλουμε, θα έλεγα, ένα επικίνδυνο μήνυμα στους δικτάτορες σε όλο τον κόσμο εάν μείνουμε άπραγοι και δεν αντιδράσουμε», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ο κ. Ράσμουσεν σημείωσε δε ότι είναι πεπεισμένος πως είναι η συριακή κυβέρνηση η οποία ευθύνεται για την επίθεση με χημικά όπλα σε προάστιο της Δαμασκού.

Πηγές: Reuters, ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή