Συριακό: Σε επιτροπή της Γερουσίας καταθέτουν την Τρίτη Κέρι - Χέιγκελ

Διεργασίες εν όψει της απόφασης του Κογκρέσου στις 9 Σεπτεμβρίου
Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2013 19:45
UPD:19:55
REUTERS/GARY CAMERON

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και ο υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ (δεν εικονίζεται) θα καταθέσουν την Τρίτη σε ακρόαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

A- A A+

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και ο υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ θα καταθέσουν την Τρίτη σε ακρόαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, όπου θα συζητηθεί το θέμα της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, όπως έγινε γνωστό από πηγή του Κογκρέσου.

Η επιτροπή θα συνεδριάσει το βράδυ της Τρίτης (21:30 ώρα Ελλάδας) και, σύμφωνα με πηγές της Γερουσίας, θα είναι παρόντες και άλλοι εκπρόσωποι της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η κατάθεση των δύο υπουργών εντάσσεται στο πλαίσιο των εντατικών προσπαθειών τις οποίες καταβάλλει η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ώστε να πειστούν οι «σκεπτικιστές» βουλευτές και γερουσιαστές να εγκρίνουν μια επιχείρηση εναντίον του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Την Δευτέρα και την Τρίτη, ο κ. Ομπάμα και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα έχουν σειρά τηλεφωνικών επαφών με μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας για το ίδιο θέμα.

Για τις 21:00 (ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του αμερικανού προέδρου με τους γερουσιαστές Τζον ΜακΚέιν και Λίντσεϊ Γκρέιαμ, οι οποίοι εδώ και καιρό ζητούν επιμόνως την επέμβαση των ΗΠΑ στη συριακή κρίση.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή