Ντοκιμαντέρ με σύγχρονες εικαστικές ανησυχίες

Στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης
Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2013 10:55
A- A A+

Αφιερωμένη στη σύγχρονη διεθνή εικαστική σκηνή, η σειρά  προβολών Art21 - 100 Artists ξεκινά τον πρώτο της κύκλο με 4 ντοκιμαντέρ, τα οποία θα προβάλλονται στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, κάθε Τρίτη, από τις 3 έως τις 29 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ.

Φωτογραφία από ντοκιμαντέρ του Bruce Nauman.

Η σειρά προβολών Art21 - 100 Artists παρουσιάζεται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό από τον αμερικανικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό Art21, σε συνεργασία με το Hellenic American College, την Ελληνοαμερικανική Ένωση, την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) και τον χώρο τέχνης  Camp και περιλαμβάνει συνολικά 24 ντοκιμαντέρ (στην αγγλική γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους), με τη συμμετοχή 100 διεθνών εικαστικών, οι οποίοι μιλούν για τη δουλειά τους και για τη δημιουργική διαδικασία που ακολουθούν, για τη σχέση τους με το κοινό, αλλά και τη στάση τους απέναντι στις κοινωνικές εξελίξεις του 21ου αιώνα.

Ο «Τόπος», η «Ταυτότητα», η «Πνευματικότητα» και η «Κατανάλωση» θα πρωτοστατήσουν στον πρώτο κύκλο της διοργάνωσης, ο οποίος θα ολοκληρωθεί με στρογγυλό τραπέζι, όπου σύγχρονοι θεωρητικοί και καλλιτέχνες με βάση την Αθήνα αλλά και εκπρόσωποι του Art21 θα κληθούν να διατυπώσουν μέσω skype τις απόψεις τους γύρω από τη σύγχρονη εικαστική σκηνή.

Πρόγραμμα προβολών

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου

Διαφήμιση του ντοκιμαντέρ της Laurie Anderson.

«Place» (Τόπος). Η καλλιτέχνις Laurie Anderson αναλαμβάνει την εισαγωγή στο θέμα του ντοκιμαντέρ και, στη συνέχεια, μιλούν οι καλλιτέχνες Richard Serra, Sally Mann, Margaret Kilgallen, Barry McGee και Pepon Osorio.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου
«Identity» (Ταυτότητα): μιλούν οι καλλιτέχνες Bruce Nauman, Kerry James Marshall, Maya Lin και Louise Bourgeois (εισαγωγή: Steve Martin και William Wegman).

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου

Φωτογραφία από ντοκιμαντέρ του James Turrell.

«Spirituality» (Πνευματικότητα): μιλούν οι καλλιτέχνες Ann Hamilton, John Feodorov, Shahzia Sikander και James Turrell (εισαγωγή: Beryl Korot και S. Epatha Merkerson).

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου

Φωτογραφία από ντοκιμαντέρ του Matthew Barney.

«Consumption» (Κατανάλωση): μιλούν οι καλλιτέχνες Michael Ray Charles, Matthew Barney, Andrea Zittel και Mel Chin (εισαγωγή: Barbara Kruger και John McEnroe).

Πληροφορίες
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης: Μασσαλίας 22 – Κολωνάκι, τηλ.: 210 3680900.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς