Νίκησε αλλά αποκλείστηκε ο Ατρόμητος

Οι Περιστεριώτες επικράτησαν 2-0 της Αλμάαρ αλλά δεν ανέτρεψαν το 1-3
Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013 12:42
UPD:13:34
EPA/ED VAN DE POL

Ο αγώνας έγινε σε δύο ...δόσεις, καθώς διεκόπη εχθές το βράδυ στο 59ο λεπτό, λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε στο εστιατόριο του γηπέδου, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατός ο ηλεκτροφωτισμός. Τα τέρματα του Ατρομήτου, πέτυχαν οι Παπαδόπουλος (53`) και Καραγκούνης (72`).

A- A A+

Μεγάλη νίκη, που ατυχώς δεν συνοδεύτηκε από την πρόκριση, σημείωσε επί της Αλκμάαρ ο Ατρόμητος, καθώς στον επαναληπτικό αγώνα για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ επικράτησε της αντιπάλου του στην Ολλανδία με 2-0, αλλά δεν κατόρθωσε να ανατρέψει το εις βάρος του 1-3 από την αναμέτρηση του Περιστερίου. 

Η συνάντηση ξεκίνησε χθες και ολοκληρώθηκε σήμερα, λόγω διακοπής στο 59ο από πυρκαγιά στο εστιατόριο του γηπέδου. Στο σημείο της διακοπής ο Ατρόμητος προηγούνταν με 1-0 χάρις στο γκολ του Παπαδόπουλου στο 53ο λεπτό. Στο εναπομείναν διάστημα που παίχθηκε σήμερα ο Καραγκούνης έκανε το 2-0 στο 74΄, οι Περιστεριώτες πίεσαν αφόρητα στη συνέχεια, έχασαν μοναδικές ευκαιρίες και είχαν δοκάρι με τον Ναπολεόνι (87΄), αλλά το σκορ δεν άλλαξε.
 
ATROMITOS FC
Ο Ατρόμητος, που χθες είχε χάσει πέναλτι στο 20΄ με τον Παπαδόπουλο (απέκρουσε ο Αλβαράδο), σημείωσε την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη στην ιστορία του. Μετά το 2-0 το γήπεδο της Αλκμάαρ έγινε... κατηφορικό για τους γηπεδούχους, που άρχισαν να αμύνονται μαζικά για να διαφυλάξουν το αποτέλεσμα της πρώτης συνάντησης, που τους έδινε την πρόκριση.
 
Στο 74΄ ο Ούμπιντες έκανε μπαλιά 35 μέτρων, η μπάλα πέρασε από τους αμυντικούς και ο επερχόμενος Καραγκούνης με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα του Ατρομήτου. Στο 80ο λεπτό ο Ιγκλέσιας έχασε μοναδική ευκαιρία, όταν από παράλληλη σέντρα του Ούμπιντες πλάσαρε εν κινήσει στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα έξω από την εστία της ολλανδικής ομάδας.
 
Δύο λεπτά αργότερα, ο Ιγκλέσιας και πάλι δεν κατάφερε να σκοράρει από πολύ κοντά ενώ στο 85΄ ο Φυτανίδης έπιασε δύσκολη κεφαλιά αλλά ο τερματοφύλακας της Αλκμααρ απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Η πίεση ήταν πλέον «ασφυκτική» και στο 87ο λεπτό ο Ναπολεόνι αποδείχθηκε μοιραίος, όταν σχεδόν εξ επαφής «σημάδεψε» το αριστερό δοκάρι του Αλβαράδο, στην τελευταία ευκαιρία της ομάδας του να φτάσει στο τρίτο γκολ και τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις