Πικρός αποκλεισμός για ΠΑΟΚ από Σάλκε

Η γερμανική ομάδα νίκησε 3-2 στην (άδεια) Τούμπα και προκρίθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ
Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013 23:38
UPD:28/08/2013 12:31
ΑΠΕ-ΜΠΕ
A- A A+

«Ιδανικός αυτόχειρας» αποδείχθηκε ο ΠΑΟΚ, που έχασε μεγάλη ευκαιρία να συμμετάσχει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ο «Δικέφαλος» έχασε στην άδεια (λόγω τιμωρίας) Τούμπα με 3-2 από τη Σάλκε στον επαναληπτικό αγώνα για τα πλέι οφ της διοργάνωσης και έμεινε εκτός συνέχειας, αφού η αναμέτρηση στο Γκελζενκίρχεν είχε λήξει 1-1.

Για τους «βασιλικούς μπλε» σκόραραν οι Ζάλαϊ (43΄,90΄) και Ντράξλερ (67΄), ενώ για τη μακεδονική ομάδα, που ισοφάρισε δύο φορές, τα γκολ πέτυχαν οι Αθανασιάδης (53΄) και Κατσουράνης (79΄). Να σημειωθεί ότι η Σάλκε έπαιξε με δέκα παίκτες από το 64ο λεπτό, λόγω αποβολής του Τζόουνς. Ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και θα μάθει τους αντιπάλους του στην κλήρωση της Παρασκευής.

Επιθετικά ξεκίνησαν στον αγώνα οι φιλοξενούμενοι, που με σημεία αναφοράς τους Φαρφάν, Ζάλαϊ και Ντράξλερ δοκίμασαν να προκαλέσουν ρήγματα στην άμυνα του «Δικέφαλου», με συνεχή κίνηση στο χώρο και κάθετες πάσες. Τελικά το πέτυχαν στο 43ο λεπτό με τον Ούγγρο άσσο, που δέχθηκε τη μεταβίβαση του Ουτσίντα και νίκησε τον Χακόμπο για το 0-1. Η Σάλκε τιμώρησε την παθητικότητα των γηπεδούχων, που έμοιαζαν να νοιάζονται για το πώς θα προφυλάξουν το 1-1 του πρώτου αγώνα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στον δημιουργικό τομέα οι Θεσσαλονικείς είχαν μοναδική απειλή τον Στοχ, ο οποίος 51΄ ο δημιούργησε την προϋπόθεση για γκολ, που όμως δεν αξιοποίησε ο Σαλπιγγγίδης, αλλά δύο λεπτά αργότερα από ασίστ του Κίτσιου, ο Αθιανασιάδης με δυνατό σουτ νίκησε τον Χίλντεμπραντ και ισοφάρισε.

REUTERS/ALEXANDROS AVRAMIDIS

Το παιχνίδι φάνηκε να παίρνει ευνοϊκή τροπή για τον ΠΑΟΚ στο 64ο λεπτό, όταν η Σάλκε έμεινε με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ζερμέιν Τζόουνς, για φάουλ στον Σαλπιγγίδη. Αλίμονο όμως, μόλις τρία λεπτά αργότερα ο Ντράξλερ εκμεταλλεύτηκε την κάθετη πάσα του Μέγερ, πέρασε και τον Χακόμπο και έκανε το 1-2. 

Ο Χουμπ Στέφενς, που είχε αποβληθεί στο ημίχρονο για διαμαρτυρία στη φάση του 0-1, έδωσε (τηλεφωνική) εντολή στους συνεργάτες του να περάσουν οι Νέτσιντ και Ολίσε. Στο 79΄ ο Κατσουράνης ισοφάρισε για δεύτερη φορά, με ωραία γυριστή κεφαλιά, δίνοντας την εντύπωση ότι το τρίτο γκολ και κατ΄ επέκταση η πρόκριση ήταν κοντά.

PAOK FC / ΠΑΕ ΠΑΟΚ
PAOK FC / ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Στο 80΄ ο Στοχ έχασε μοναδική ευκαιρία, ο ΠΑΟΚ ενέτεινε την πίεσή του αλλά στο 90΄ο Ζάλαϊ, από ασίστ του Ντράξλερ, παραβίασε για τρίτη φορά την εστία της μακεδονικής ομάδας, σβήνοντας οριστικά τις ελπίδες της για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, στην τρίτη απόπειρά της μετά το 2004 και το 2009. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις