Συρία: Επιβεβαιώθηκε η αναβολή της επίσκεψης των επιθεωρητών του ΟΗΕ

Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013 15:10
UPD:15:30
REUTERS/KHALED AL-HARIRI

Μετά τη χθεσινή επίθεση στην αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ και έπειτα από διεξοδική εξέταση της κατάστασης, αποφασίστηκε όπως η επίσκεψη αναβληθεί για μία μέρα ώστε να βελτιωθεί ο βαθμός ετοιμότητας και η ασφάλεια της ομάδας των επιθεωρητών.

A- A A+

Την αναβολή της δεύτερης επίσκεψης των επιθεωρητών του ΟΗΕ στις περιοχές όπου φέρεται να έγινε η επίθεση με τα χημικά όπλα, μέχρι την Τετάρτη, ανακοίνωσαν επισήμως τα Ηνωμένα Έθνη.

Την αναβολή της επίσκεψης είχε γνωστοποιήσει νωρίτερα και ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας.

EURONEWSGREEK
EURONEWSGREEK

Μετά τη χθεσινή επίθεση στην αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ και έπειτα από διεξοδική εξέταση της κατάστασης, αποφασίστηκε όπως η επίσκεψη αναβληθεί για μία μέρα ώστε να βελτιωθεί ο βαθμός ετοιμότητας και η ασφάλεια της ομάδας των επιθεωρητών, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Μέχρι στιγμής, ενημέρωσε ο Οργανισμός, η επιβεβαίωση πρόσβασης (στις περιοχές στα περίχωρα της Δαμασκού) δεν έχει δοθεί, αλλά αναμένεται αργότερα εντός της ημέρας. 

Την ίδια ώρα ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν απηύθυνε έκκληση σε όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στη συριακή σύγκρουση να εξασφαλίσουν στην ομάδα των επιθεωρητών ασφαλή διέλευση και πρόσβαση στις εν λόγω περιοχές. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή