Δαμασκός: Επέστρεψαν στο ξενοδοχείο τους οι επιθεωρητές του ΟΗΕ

Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013 17:19
UPD:18:21
REUTERS/KHALED AL-HARIRI
A- A A+

Στο ξενοδοχείο τους στη Δαμασκό επέστρεψαν οι επιθεωρητές του ΟΗΕ μετά την πρώτη τους αυτοψία στην περιοχή όπου φέρεται να έγινε η επίθεση με τα τοξικά αέρια.

Αυτόπτες μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, είδαν τα έξι οχήματα που αποτελούσαν την αυτοκινητοπομπή των επιθεωρητών να επιστρέφουν στο ξενοδοχείο Four Seasons, στο κέντρο της Δαμασκού. Οι ειδικοί εμπειρογνώμονες αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για την επίσκεψή τους στο προάστιο Μουανταμίγια της πρωτεύουσας.

Αξιωματούχοι του ΟΗΕ από τη Νέα Υόρκη ωστόσο είπαν ότι κατά τη διάρκεια της τρίωρης επίσκεψής τους στη Μουανταμίγια οι ειδικοί συνέλεξαν δείγματα και συναντήθηκαν με τραυματίες από την επίθεση της περασμένης εβδομάδας η οποία, σύμφωνα με τη συριακή αντιπολίτευση, στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Νωρίς το πρωί, η αυτοκινητοπομπή των επιθεωρητών δέχθηκε πυρά από ελεύθερους σκοπευτές ενώ ήταν καθ' οδόν για τη Μουανταμίγια, χωρίς όμως να υπάρξουν τραυματισμοί, παρά μόνον ζημιές σε ένα όχημα. 

Τελικά όμως, κατάφεραν να επισκεφθούν το νοσοκομείο εκστρατείας της συνοικίας αυτής όπου νοσηλεύονται τα θύματα από την επίθεση της 21ης Αυγούστου, δήλωσε αξιωματούχος του ΟΗΕ που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Σύμφωνα με ακτιβιστές από την περιοχή, οι επιθεωρητές συνομίλησαν και με γιατρούς που φρόντισαν τα θύματα σε ένα κέντρο της συριακής Ερυθράς Ημισελήνου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή