Ήττα-αποκλεισμός του Ατρόμητου από Άλκμααρ

Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013 21:40
UPD:21:45
ICON/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Ήττα με 3-1, που ουσιαστικά ισοδυναμεί με αποκλεισμό, γνώρισε στο γήπεδό του ο Ατρόμητος από την Αλκμααρ, στο πρώτο ματς για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. 

Οι Γκούντμουντσον (51΄, +90) και Αρον Γιόχανσον (74΄) πέτυχαν τα γκολ των φιλοξενούμενων, ενώ μείωσε με πέναλτι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στο 76΄. Η ρεβάνς θα γίνει την επόμενη Πέμπτη στην Ολλανδία.

Με "όπλο" τον ενθουσιασμό, ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά στο ματς και πίεσε τους Ολλανδούς, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία. Ενα εξαιρετικό σουτ του Ούμπιντες στο 23΄ με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ, συνοψίζει την επιθετική συγκομιδή των γηπεδούχων στο πρώτο 45λεπτο. Η Αλκμααρ και χώρο είχε δώσει και επιρεπής στα λάθη έδειχνε, αλλά αυτό δεν κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν οι παίκτες του Παράσχου.

Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου τα δεδομένα άλλαξαν. Στο 47΄ δυνατό φάουλ του Γκούντελι έφυγε πάνω από το τέρμα του Σηφάκη και τέσσερα λεπτά αργότερα σε μια φαινομενικά εύκολη σέντρα, οι αμυντικοί του Ατρόμητου αδράνησαν. Η μπάλα έφτασε στον Γκούντμουντσεν και ο Ισλανδός με διαγώνιο πλασέ έγραψε το 0-1.

Το γκολ "πάγωσε" τους Περιστεριώτες που "απείχαν" από το ματς για το επόμενο δεκάλεπτο. Η είσοδος του Ναπολεόνι έδωσε την επιθετική ενέργεια που χρειαζόταν. Ενα φάουλ του Φυτανίδη "έξυσε" το δεξί δοκάρι του Εστεμπάν και ακριβώς την ίδια κατάληξη είχε αμέσως μετά η κεφαλιά του Δημήτρη Παπαδόπουλου.

ICON/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ομως, όσο περνούσε ο χρόνος τόσο πιο ψηλά ανέβαιναν οι παίκτες του Ατρόμητου για να πιέσουν και να κλέψουν μπάλες. Αυτό μοιραία δημιούργησε μεγάλα αμυντικά κενά και ένα από αυτά εκμεταλλεύθηκε ο Αρον Γιόχανσον που "άδειασε" τον Φυτανίδη και πλάσαρε υποδειγματικά τον Σηφάκη πετυχαίνοντας το 0-2 στο 74΄.

Μόλις δύο λεπτά αργότερα, ο κορυφαίος των γηπεδούχων, Δημήτρης Παπαδόπουλος, μείωσε με πέναλτι το οποίο κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή του από τον τερματοφύλακα Εστέμπαν.

ATROMITOS FC

Ο Ατρόμητος θα μπορούσε να έχει σημειώσει και δεύτερο τέρμα, αν δεν έχαναν μεγάλες ευκαιρίες οι Μπρίτο (82΄), Καραμάνος (85΄) στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε με το δεύτερο τέρμα του στον αγώνα ο Γκούντμουντσον στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις