Μπάσκετ: Στη Γερμανία η Εθνική ομάδα

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα συμμετάσχει σε τουρνουά στο Ουλμ
Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013 15:25
UPD:16:04
ICON PRESS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Αντρέα Τρινκέρι.

A- A A+

Για τη Γερμανία αναχώρησε το μεσημέρι η αποστολή της Εθνικής Ανδρών, προκειμένου να συμμετάσχει σε τουρνουά που διοργανώνεται στην πόλη Ουλμ  με τη συμμετοχή της «οικοδέσποινας» χώρας και των Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, Π.Γ.Δ.Μ.

Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Αντρέα Τρινκιέρι, μίλησε στον Τύπο για την πορεία της προετοιμασίας αλλά και το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την τελική επιλογή της αποστολής για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

«Μπαίνουμε σε μια διαφορετική φάση με τα συνεχόμενα φιλικά, στα οποία θα εφαρμόσουμε αυτά, πάνω στα οποία έχουμε δουλέψει. Και έχουμε δουλέψει καλά, είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά που έχει γίνει. Έχουμε βγάλει τα τελευταία συμπεράσματα και θα κάνουμε ό,τι διορθώσεις απαιτούνται», είπε ο Ιταλός τεχνικός.

Κληθείς να απαντήσει για το αν έχει λάβει οριστικές αποφάσεις για την κατάρτιση της αποστολής, απάντησε: «Είναι πραγματικά δύσκολο. Δεν είναι ρητορία να πω ότι είναι κάτι που με βασανίζει πολύ και δεν με αφήνει να κοιμηθώ πολύ ήσυχα! Η αλήθεια είναι πως οι παίκτες που αναγκαστικά θα κοπούν, δεν θα είναι χειρότεροι παίκτες, δεν σημαίνει ότι δεν δούλεψαν, ότι δεν βοήθησαν. Οι τελικές επιλογές θα είναι θέμα χημείας».

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, από την πλευρά του, τόνισε: «Έχει γίνει καλή δουλειά και δεν έχει σημασία το ότι έχουμε πάρει νίκες μέχρι τώρα στα φιλικά, αλλά το ότι βελτιωθήκαμε, είδαμε τις όποιες αδυναμίες υπήρχαν και τις δουλέψαμε για να βελτιωθούμε. Συνεχίζουμε να επιμένουμε στην άμυνα, γιατί εκεί χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά. Πιστεύω ότι οι έξι αγώνες που έχουμε μπροστά μας στη Γερμανία και στο τουρνουά "Ακρόπολις" είναι αρκετοί για να είμαστε στο Ευρωμπάσκετ όπως πρέπει να είμαστε».

Ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος επέστρεψε στο τουρνουά του Ηρακλείου μετά τον τραυματισμό του (ράγισμα στα πλευρά), δήλωσε πως «θα πάρω περισσότερα λεπτά συμμετοχής, για να μπω κι εγώ κανονικά στην ομάδα. Ξέρετε όλοι πόσο αγαπάμε την εθνική ομάδα και πόσο θέλουμε να παίξουμε όλοι σ' αυτή και σε μια μεγάλη διοργάνωση. όπως το Ευρωμπάσκετ. Και να πονάει λίγο κάποιος, θέλει να μπει να παίξει».

Ο Δημήτρης Κατσίβελης, τέλος, επισήμανε ότι «ούτε τα φιλικά λένε κάτι, ούτε το γεγονός ότι όλοι μας υπολογίζουν ως δυνατή ομάδα. Μετράει το ότι εμείς βλέπουμε τι γίνεται, καταλαβαίνουμε ότι πάμε καλά, ότι βελτιωνόμαστε, αλλά και ότι έχουμε κι άλλα περιθώρια βελτίωσης. Θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι μέσα από αυτά τα τελευταία φιλικά, για να παλέψουμε όπως πρέπει στο Ευρωμπάσκετ».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις