Εθνική Ομάδα: Πρώτη και καλύτερη στο Στρασβούργο

Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013 20:48
UPD:22:38
ΕΟΚ

Η εθνική μπάσκετ

A- A A+

Ομάδα για μετάλλιο στο επερχόμενο Ευρωμπάσκετ έδειξε ότι είναι η Ελλάδα. Παίζοντας καταπληκτικό μπάσκετ η Εθνική ανδρών νίκησε 79-67 τη Γαλλία και πήρε την πρώτη θέση στο τουρνουά του Στρασβούργου.

Η τρίτη διαδοχική νίκη στη διοργάνωση ήταν και η πιο επιβλητική, εάν κρίνει κανείς από το όνομα του αντιπάλου. Η «οικοδέσποινα» αποτέλεσε εύκολη «λεία» για τη «γαλανόλευκη», που γι' άλλη μια φορά δεν έδειξε να πτοείται από τις τρανταχτές απουσίες που είχε (Σπανούλης, Καϊμακόγλου, Μπουρούσης, Σχορτσανίτης). Απέναντι σε μία ομάδα που θεωρείται από τα φαβορί για την τετράδα του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, η Ελλάδα έδωσε ρεσιτάλ άμυνας και επίθεσης στο παρκέ και δικαιολογημένα έφτασε σε μία 'άνετη νίκη.

Κορυφαίος ο Μαυροκεφαλίδης με 18 πόντους, από 10 πρόσθεσαν Σλούκας, Φώτσης και Παπανικολάου. 

YOUTUBE/HELLENICBF

Εάν εξαιρέσει κανείς τα πρώτα λεπτά του ματς, όπου οι Γάλλοι προηγήθηκαν με 4-1, η Ελλάδα πέρασε μπροστά στο σκορ και δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου (40-45).

Η άμυνα της ελληνικής ομάδας περιόρισε το μεγάλο αστέρι των Γάλλων, Τόνι Πάρκερ, στους 2 πόντους (με βολές), ενώ όλοι οι παίκτες που χρησιμοποίησε ο Αντρέα Τρινκιέρι στο πρώτο 20λεπτο βρήκαν το δρόμο προς το καλάθι. Οι γηπεδούχοι έμειναν κοντά στο σκορ εξαιτείας της ανωτερότητάς τους στα ριμπάουντ (20-12).

Η «γαλανόλευκη» ξέφυγε ακόμη και με 11 πόντους (13-24 και 21-32), ενώ οι Γάλλοι λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου πλησίασαν στο -3 (40-43). Κορυφαίοι της εθνικής μας στο διάστημα αυτό ήταν οι Ζήσης και Μαυροκεφαλίδης με 9 και 8 πόντους αντίστοιχα, ενώ από 6 πέτυχαν οι Παπανικολάου, Μπράμος και Πρίντεζης.

Οι Γάλλοι μπήκαν πιο δυνατά στο τρίτο 10λεπτο και μείωσαν στον πόντο (48-49), αλλά από κει και πέρα η εθνική ομάδα έπαιξε μπάσκετ σεμιναριακού επιπέδου σε άμυνα και επίθεση. Με σερί 9-0 ξέφυγε 58-48 και στο τέλος της περιόδου με +12 (63-51). Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν «κατέβασε ταχύτητα» στο τελευταίο 10λεπτο και κυριολεκτικά «σκόρπισε» τους Γάλλους. Η διαφορά «εκτοξεύθηκε» στο +19 (53-71), περίπου 5.5 λεπτά πριν τη λήξη και το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις