Μαξίμου: Άρχισε η συνάντηση για τους πλειστηριασμούς

Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013 12:09
UPD:12:56
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
A- A A+

Άρχισε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο με βασικό αντικείμενο το φλέγον ζήτημα των πλειστηριασμών.

Παρόντες στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου και οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης.

Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος είχε  συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών με το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γεργκ Ασμουσεν. Η συνάντηση διήρκεσε πάνω από μία ώρα και ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνουν δηλώσεις.

Σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική», ο κ. Σαμαράς φέρεται διατεθειμένος να λάβει οριστικές αποφάσεις για το θέμα σε κοινή γραμμή με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα οι δύο αρχηγοί αναμένεται να αρχίσουν σύντομα συναντήσεις με βουλευτές, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι στις κοινοβουλευτικές ομάδες και να πειστούν οι διαφωνούντες ότι οι όποιες αποφάσεις δεν πρόκειται να πλήξουν τους οικονομικά ασθενέστερους.

Αναφορά στο θέμα έγινε και κατά τη σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης των υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπήρξε ολιγόλεπτη συζήτηση για το ζήτημα και τα κριτήρια «ξεπαγώματος», με έμφαση στην ανάγκη προστασίας των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή