Χωρίς ρεύμα 16 κοινότητες της Πάφου παραμονή Δεκαπενταύγουστου

Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013 11:59
UPD:12:16
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Περίπου 16 κοινότητες της Επαρχίας Πάφου έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα την  παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, λόγω υπερφόρτωσης του δικτύου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κοινοτήτων Πάφου Μιχαλάκη Ευθυμίου.

Η διακοπή διήρκησε από τις 19:00 μέχρι τις 23:30.

Μεταξύ των κοινοτήτων που βυθίστηκαν στο σκοτάδι ήταν, σύμφωνα με τον κ. Ευθυμίου, οι κοινότητες της Κοίλης, της Τσάδας, της Καλλέπειας, της Λετύμπου, της Χούλου, του Πολεμίου της Λάσας, της Δρύμου, της Δρυνειάς, της Γιόλου, της Λεμόνας, της Μηλιάς, και της Φοίτης.

Εμείς «θέλουμε να έχουμε εξυπηρέτηση εφόσον πληρώνουμε τους λογαριασμούς μας», είπε, προσθέτοντας, πως δεν νοείται να γίνεται διακοπή ρεύματος χωρίς προειδοποίηση.

Λόγω της διακοπής ρεύματος, όπως ανέφερε, αρκετές εκδηλώσεις ακυρώθηκαν, πολλές ταβέρνες αναγκάστηκαν να κλείσουν και πολλές κατοικίες υπέστησαν ζημιές στις τηλεοράσεις τους και στους ηλεκτρονικούς τους υπολογιστές.

Όπως σημείωσε, εξάλλου, αυτή δεν ήταν η πρώτη διακοπή, αλλά οι κάτοικοι της υπαίθρου της επαρχίας Πάφου παρέμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα αρκετές φορές στο διάστημα του καλοκαιριού.

Ερωτηθείς σχετικά, ο αντιπρόεδρος της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου Γιώργος Πιστέντης ανέφερε πως επρόκειτο για δύσκολη βλάβη, που χρειάστηκε ώρες για να εντοπιστεί λόγω του σκότους.

Απαντώντας εξάλλου στα παράπονα που διατύπωσε ο κ. Ευθυμίου ότι οι καιρικές συνθήκες το χειμώνα είναι δύσκολες και δικαιολογούν τις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος, ο κ. Πιστέντης ανέφερε πως το καλοκαίρι οι καιρικές συνθήκες χαρακτηρίζονται δυσκολότερες εξαιτίας της υγρασίας και της ζέστης, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παρόμοια ή και χειρότερα προβλήματα στο δίκτυο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή