Στη Σαντορίνη Γιάννης Μιχελάκης και Όλγα Κεφαλογιάννη

Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013 11:34
UPD:13:55
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

A- A A+

Με εντολή του Πρωθυπουργού, μετέβη στη Σαντορίνη ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί με την ηλεκτροδότησή του, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να φθάσει και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Χθες το βράδυ σημειώθηκε και νέα βλάβη στις εγκαταστάσεις διανομής και συγκεκριμένα σε πυκνωτή, η οποία σύμφωνα με πηγές της ΔΕΗ επιδιορθώθηκε σχετικά σύντομα.

Οι προσπάθειες επικεντρώνονται και πάλι στην ενίσχυση του παραγωγικού δυναμικού του τοπικού σταθμού παραγωγής που φθάνει τώρα, με τις γεννήτριες που έχουν μεταφερθεί και εγκατασταθεί στο νησί, στα 27 μεγαβάτ.

Σύμφωνα με πηγές της Επιχείρησης, τις οποίες επικαλείται το ΑΜΠΕ, γίνονται προσπάθειες προκειμένου η κατάσταση να εξομαλυνθεί πλήρως μέσα στην ημέρα. Ανέφεραν ωστόσο ότι υπήρξαν καθυστερήσεις λόγω καιρικών συνθηκών και στη μεταφορά των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών από άλλα νησιά, ενώ χρονοβόρα είναι και η μεταφορά των γεννητριών στον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής.

Μέχρι να εγκατασταθεί επαρκές παραγωγικό δυναμικό (τουλάχιστον 31 μεγαβάτ) στη Σαντορίνη και τη Θηρασία γίνονται προγραμματισμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα. Η ΔΕΗ και ο Διαχειριστής του Συστήματος έχουν ζητήσει από τους καταναλωτές να περιορίσουν τη ζήτηση στα απολύτως απαραίτητα επίπεδα προκειμένου η διαθέσιμη ενέργεια να τροφοδοτεί το μέγιστο πλήθος καταναλωτών.

Πάντως ο δήμαρχος Θήρας, Νίκος Ζώρζος, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κ. Ζώρζος διεκρίνισε ότι «προφανώς» αναφέρεται στη ΔΕΗ.  «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να περνάμε την τουριστική περίοδο σε μια τέτοια κατάσταση», τόνισε.

Απαντώντας πάντως, στην ίδια εκπομπή του ΑΝΤ1, ο διευθυντής Επικοινωνίας της ΔΕΗ υπεραμύνθηκε των ενεργειών της Επιχείρησης, σημειώνοντας ότι «έγινε το καλύτερο δυνατό και εφικτό».

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή