Νέο πρόγραμμα διακοπών ρεύματος στη Σαντορίνη

Μηνυτήρια αναφορά προτίθεται να καταθέσει ο δήμος Θήρας
Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013 16:10
UPD:18:55
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΛΙΦΡΑΓΚΗ
A- A A+
Νέο πρόγραμμα διακοπών ρεύματος έχει ανακοινώσει και για σήμερα Πέμπτη ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας 
(ΔΕΔΔΗΕ). Όπως σημειώνει στη σχετική του ανακοίνωση, παρά τη βελτίωση της παραγωγικής ισχύος του Σταθμού Παραγωγής της ΔΕΗ ΑΕ και επειδή εξακολουθεί να μην υπάρχει πλήρης επάρκεια ισχύος, συνεχίζεται και σήμερα, 15/08/2013, η εκ περιτροπής ηλεκτροδότηση σε Σαντορίνη και Θηρασία, με στόχο τη  βέλτιστη δυνατή εξυπηρέτηση των καταναλωτών.
 
Το ενδεικτικό πρόγραμμα διακοπών ηλεκτροδότησης ανά περιοχή από τις 11.00 έως τη 01.00:
 
11.00-13.00: Μεγαλοχώρι, Ακρωτήρι, Εμπορείο, Όρμος Αθινιού, Οία, Θηρασιά, Επισκοπή Γωνιάς, Έξω Γωνιά, Περίσσα.
13.00-15.00: Καρτεράδος, Μεσσαριά, Πύργος, Ραντάρ, Φηρά.
15.00-17.00: Καμάρι, Αγ. Παρασκευή, Περίσσα, Bουρβούλος, Ημεροβίγλι, Φυροστεφάνι.
17.00-19.00: Μεγαλοχώρι, Ακρωτήρι, Εμπορείο, Όρμος Αθηνιού, Φυροστεφάνι.
19.00-21.00: Καρτεράδος, Μεσσαριά, Πύργος, Ραντάρ, Καμάρι, Αγ. Παρασκευή.
21.00-23.00: Οία, Θηρασιά, Επισκοπή Γωνιάς, Έξω Γωνιά, Περίσσα.
23.00-01.00: Εμπορείο, Τμήμα Μεσσαριάς, Πύργος, Ραντάρ, Βουρβούλος, Ημεροβίγλι, Φυροστεφάνι.
 
Ο ΔΕΔΔΗΕ διευκρίνζει ότι δίνεται προτεραιότητα σε κοινωφελούς χαρακτήρα υποδομές και δραστηριότητες (κέντρο υγείας, αφαλάτωση, βιολογικοί καθαρισμοί κλπ).
 
Επισημαίνει ακόμη πως το παραπάνω πρόγραμμα είναι απολύτως ενδεικτικό καθώς ανάλογα με τη βελτίωση των συνθηκών και τις προσθήκες νέων μονάδων που πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα μειώνονται αναλόγως και οι χρόνοι των διακοπών.
 
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. 
 
Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα η ΔΕΗ: 
  • Σήμερα στις 17:00 ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση επιπρόσθετων ηλεκτροπαραγωγών ζευγών –από αυτά που αφίχθησαν την Τετάρτη -  συνολικής ισχύος περίπου 5 MW, ανεβάζοντας έτσι τη συνολική διαθέσιμη ισχύ του σταθμού παραγωγής στα 27 MW. 
  • Συνεχίζονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση της σύνδεσης και των υπολοίπων ηλεκτροπαραγωγών ζευγών από αυτά που αφίχθησαν χθες, υπολειπόμενης  ισχύος 4 MW.
  • Επιπρόσθετα κατέπλευσε από τη Ρόδο στο λιμάνι της Θήρας, το εμπορικό πλοίο «Μελίνα 2» με ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη συνολικής ισχύος 5MW, τα οποία μεταφέρονται στο σταθμό παραγωγής όπου και θα εγκατασταθούν.
  • Με τη σύνδεση και αυτών των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών, η συνολική διαθέσιμη ισχύς του σταθμού παραγωγής στη Θήρα θα ανέλθει σε 36MW, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες του νησιού που εκτιμώνται κατά μέγιστο  σε 31MW, κατά τη διάρκεια της  αιχμής της ζήτησης.
  • Παράλληλα και για την ύπαρξη εφεδρειών, προγραμματίζεται άμεσα  νέα μεταφορά ηλεκτροπαραγωγών ζευγών ισχύος 6MW από τη Ρόδο. 
Μηνητήρια αναφορά προανήγγειλε ο Δήμαρχος Θήρας

Το μεσημέρι πάντως ο δήμαρχος της Σαντορίνης έκανε γνωστή την πρόθεσή του να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Όπως ανεφερε σε δήλωσή του, στις 13 του μηνός που ενέσκηψε το πρόβλημα με τη ΔΕΗ ο δήμος έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια να αμβλύνει τις επιπτώσεις, ενώ θεωρούσε πως θα ετηρείτο από πλευράς της επιχειρήσης το χρονοδιάγραμμα το οποίο, όπως είπε, είχε δοθεί. 

Βλέπουμε όμως ότι ανατρέπεται το χρονοδιάγραμμα, σημείωσε και πρόσθεσε: «Προασπίζοντας το συμφέρον του τόπου θα καταθέσω το συντομότερο δυνατόν, μηνητήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου. Είναι ώρα να αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους».

Η ΔΗΜΑΡ για το μπλακ άουτ στη Σαντορίνη

Σε ανακοίνωσή της για το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση του νησιού, η ΔΗΜΑΡ σημειώνει πως το μπλακ άουτ στην καρδιά της τουριστικής περιόδου αναδεικνύει υπαρκτά προβλήματα  συντήρησης των μονάδων, στελέχωσης σε ειδικότητες πρώτης γραμμής  και  ορθολογικής κατανομή προσωπικού. 

Ειδικότερα επισημαίνει πως το έργο του διασυνδεμένου δικτύου της νησιωτικής Ελλάδας είναι στρατηγικής σημασίας και θα απαιτήσει  στη  συνέχεια μεγάλες επενδύσεις ιδιαίτερα σε νησιά που λειτουργούν ως πόλοι έλξης για το γενικότερο τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, χρειάζεται η εκπόνηση, με δεδομένο το διεθνοποιημένο περιβάλλον ενέργειας, ενός στρατηγικού σχεδίου, για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος, τη χρηματοδότηση της δημιουργίας  των αναγκαίων υποδομών ώστε να μπορούν να στηριχθεί η περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή