Πρόγραμμα διακοπών ρεύματος στη Σαντορίνη

Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013 17:27
UPD:17:50
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΛΙΦΡΑΓΚΗ

Στιγμιότυπο από τη ονάδα ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ που τροφοδοτεί τη Σαντορίνη με ηλεκτρική ενέργεια, μετά την έκρηξη και πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη, προκαλώντας τη γενική διακοπή ρεύματος στο νησί.

A- A A+

Ενδεικτικό πρόγραμμα διακοπών ρεύματος στη Σαντορίνη και τη Θηρασία έχει ανακοινώσει ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Όπως είναι ήδη γνωστό, μετά το σοβαρό συμβάν στο Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας της ΔΕΗ Α.Ε., πραγματοποιείται εκ περιτροπής ηλεκτροδότηση όλων των καταναλωτών (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) στα δύο νησιά, ενώ δίνονται διαβεβαιώσεις πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη δίκαιη και ίση κατανομή της ηλεκτρικής ενέργειας.

Το πρόγραμμα διακοπών ηλεκτροδότησης ανά περιοχή από τις 15.00 έως τις 24.00 σήμερα 14/08/2013:

  • 15.00-17.00:Οία, Θηρασία, Φηρά, Περίσσα.
  • 17.00-18.00:Μεγαλοχώρι,Ακρωτήρι, Καρτεράδος, Μεσσαριά, Πύργος, Ραντάρ, Αγ.Παρασκευή, Καμάρι.
  • 18.00-19.00:Μεγαλοχώρι, Ακρωτήρι, Βουρβούλος, Ημεροβίγλι, Φυροστεφάνι, Αγ.Παρασκευή, Καμάρι.
  • 19.00-20.00:Μεγαλοχώρι, Ακρωτήρι, Βουρβούλος, Ημεροβίγλι, Φυροστεφάνι, Επισκοπή Γωνιάς, Περίσσα.
  • 20.00-21.00: Εμπορείο, Όρμος Αθινιού, Καρτεράδος, Μεσσαριά,Πύργος, Ραντάρ, Επισκοπή Γωνιάς, Περίσσα.
  • 21.00-22.00:Καρτεράδος, Μεσσαριά, Πύργος,Ραντάρ,Βουρβούλος, Ημεροβίγλι, Φυροστεφάνι,Περίσσα.
  • 22.00-24.00: Οία, Θηρασιά, Φυροστεφάνι, Αγ.Παρασκευή, Καμάρι.

Ο ΔΕΔΔΗΕ διευκρινίζει ότι το πρόγραμμα αυτό ενδέχεται να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ επισημαίνει ότι δίνεται προτεραιότητα σε κοινωφελούς χαρακτήρα υποδομές και δραστηριότητες (κέντρο υγείας, αφαλάτωση, βιολογικοί καθαρισμοί κλπ).

Σημειώνει ακόμη πως μόλις αποκατασταθεί η πλήρης παραγωγική ικανότητα, μέσω τoυ σταθμού παραγωγής και των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών, θα υπάρχει αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς όλους τους καταναλωτές.

Ήδη από το μεσημέρι έχουν τεθεί σε λειτουργία επιπλέον πέντε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του σταθμού παραγωγής στη Θήρα, συνολικής ισχύος περίπου 11.5 MW, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ. Σύμφωνα με την επιχείρηση, η συνολική διαθέσιμη ισχύς του σταθμού, αυτή τη στιγμή, ανέρχεται σε 22 MW.

Παράλληλα, ήδη κατέπλευσε στο λιμάνι της Θήρας τόσο το αρματαγωγό «Χίος» όσο και το εμπορικό πλοίο «Δήλος», τα οποία μεταφέρουν γεννήτριες συνολικής ισχύος 9 MW. Οι γεννήτριες μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις του σταθμού και από τις βραδινές ώρες θα ενισχύσουν σταδιακά το ηλεκτροπαραγωγικό δυναμικό, με στόχο την κάλυψη των αναγκών του νησιού, που εκτιμώνται κατά μέγιστο σε 31MW κατά τη διάρκεια της αιχμής.

Στο μεταξύ, όπως διαβεβαιώνει η ΔΕΗ, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι διαδικασίες αποκατάστασης και του υπόλοιπου εξοπλισμού του σταθμού που είναι ακόμη εκτός λειτουργίας.

Αύριο αναμένεται η άφιξη, στη Θήρα, πρόσθετης ισχύος 5 MW από τη νήσο της Ρόδου, ενώ άλλα 6 MW, επίσης από την Ρόδο, θα αφιχθούν την Παρασκευή, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η εφεδρεία της παραγωγικής ισχύος.

Η διοίκηση της ΔΕΗ τονίζει πως βρίσκεται «σε άμεση, διαρκή και επί 24ωρου βάσεως συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με μοναδικό στόχο την συντομότερη δυνατή επανηλεκτροδότηση του νησιού»

Ζητεί τέλος την κατανόηση του καταναλωτικού κοινού, για την αναστάτωση που έχει προκαλέσει η σοβαρότατη πυρκαγιά στο σταθμό παραγωγής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μιλώντας νωρίτερα στο ΑΜΠΕ, ο δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος μιλώντας στο ραδιώφονο του ΑΠΕ-ΜΠΕ υποστήριξε ότι μέχρι το βράδυ η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί και το νησί θα έχει ξανά ρεύμα. Όπως τόνισε οι κάτοικοι και οι τουρίστες αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία το γεγονός, παρά τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή