Εθνική Ομάδα: Με Μήτρογλου 2-0 την Αυστρία

Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013 23:23
UPD:15/08/2013 00:11
EPA/KRUGFOTO
A- A A+

Με πρωταγωνιστή τον Κώστα Μήτρογλου η εθνική ομάδα επικράτησε 2-0 της Αυστρίας σε φιλικό που έγινε στο Σάλτσμπουργκ.

Οι πολλές απουσίες που είχε η εθνική ομάδα (Καραγκούνης, Σαμαράς, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Γκέκας, Σαλπιγγίδης, Κυριάκος Παπαδόπουλος) δεν την εμπόδισαν να σταθεί πολύ καλά στο Σάλτσμπουργκ. Ομάδα που ήξερε τι ήθελε στο γήπεδο, με τους περισσότερους νέους παίκτες να δικαιώνουν το Σάντος για την επιλογή του να τους δώσει ευκαιρίες, η «γαλανόλευκη» έδειξε ότι είναι πανέτοιμη για τα επίσημα παιχνίδια που ακολουθούν για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014. Αν μη τι άλλο οι νέοι παίκτες που κάλεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός απέδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή, γεγονός που σίγουρα άφησε ικανοποιημένο τον Πορτογάλο. 

Αμυντικά, εάν εξαιρέσει κανείς ένα 10λεπτο στα μέσα του πρώτου μέρους που οι Αυστριακοί πίεσαν την ελληνική άμυνα και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να απειλήσουν την εστία του Καρνέζη, σε γενικές γραμμές η Ελλάδα ήταν αυτή που ήλεγχε το ματς. Αμυντικά ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος «καθάριζε» τα πάντα, ενώ στη μεσαία γραμμή, παρά τη μέτρια βραδιά του Ταχτσίδη η ελληνική ομάδα δεν έχασε τη μάχη από τους Αυστριακούς, κράτησε τη μπάλα όταν χρειαζόταν, βγήκαν οι κάθετες μπαλιές και σε μία από αυτές ήρθε και το γκολ του Μήτρογλου.

EPA/KRUGFOTO

Ο Κατσουράνης με εξαιρετική μπαλιά μεταξύ άμυνας και μεσαίας γραμμής έβγαλε το Μήτρογλου τετ-α-τετ με τον Αυστριακό γκολκίπερ και παρά την πίεση του Πόγκατες ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού πέτυχε το 0-1 στο 37΄. Οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος είχαν δοκάρι με τον Αλάμπα στο 18΄ μετά από εκτέλεσε φάουλ και προσωρινή απόκρουση του Καρνέζη, ενώ στο 24΄ ο γκολκίπερ της Γρανάδα έδιωξε δύσκολα το σουτ του Γιουζούνοβιτς.

ΕΠΟ

Ο ρυθμός της ελληνικής ομάδας όχι μόνο δεν έπεσε στο δεύτερο μέρος, αντίθετα ανέβηκε μετά το 55΄ και κυριάρχησε στο γήπεδο. Απώρρεια της καλής εμφάνισης ήταν και το δεύτερο γκολ στο 67΄, πάλι από τον Κώστα Μήτρογλου με δυνατό δεξί σουτ έξω από την περιοχή (τέταρτο γκολ του διεθνή στράικερ με την εθνική σε 22 συμμετοχές). Στο 73΄ λίγο έλλειψε να γίνει και το 3-0, αλλά το βολέ του Τζιόλη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Χολέμπας στο 86΄ (οριζόντιο).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις