Συνεχίζει στο Europa League ο ΠΑΟΚ

Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2013 21:51
UPD:22:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αγωνιστικά η ελληνική ομάδα (φωτογραφία αρχείου) έμεινε εκτός διοργάνωσης, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 13 Αυγούστου θα εκδοθεί η απόφαση της επιτροπής εφέσεων της UEFA για τη Μέταλιστ.

A- A A+

Στα πλέι οφ του Europa League θα συνεχίσει την προσπάθεια του για ευρωπαϊκή διάκριση ο ΠΑΟΚ, καθώς αποκλείστηκε από τη Μέταλιστ στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ήττα με 2-0 στην Τούμπα αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο στην αποψινή ρεβάνς του Χάρκοβο, όπου οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1.

Αγωνιστικά η ελληνική ομάδα έμεινε εκτός διοργάνωσης, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 13 Αυγούστου θα εκδοθεί η απόφαση της επιτροπής εφέσεων της UEFA για τη Μέταλιστ, που κατηγορείται για συμμετοχή σε στημένο παιχνίδι του πρωταθλήματος με την Καρπάτι και δεν αποκλείεται να αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης, παρά το γεγονός ότι πέρασε στα πλέι οφ.

YOUTUBE/PAOK FC / ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Οι καλύτερες φάσεις του αγώνα Μέταλιστ - ΠΑΟΚ 1-1

Το ματς είχε ρυθμό από το ξεκίνημά του, όχι, όμως, ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε από την αρχή να επιβάλλει το ρυθμό του και να πετύχει ένα γκολ, αλλά παρά το γεγονός πως οι Ουκρανοί «περίμεναν» την ελληνική ομάδα κάτω από τη μεσαία γραμμή, η κυκλοφορία της μπάλας δεν ήταν καλή για το συγκρότημα του Στέφενς και μοιραία δεν μπορούσε να απειλήσει.

Με το 2-0 στις...αποσκευές τους από το πρώτο ματς οι δευτεαθλητές Ουκρανίας έπαιξαν έξυπνα και με αντεπιθέσεις έψαξαν το γκολ που θα τους έδιωχνε εντελώς το άγχος. Στο 28΄ έφτασαν πολύ κοντά στην επιτυχία, αλλά η κεφαλιά του Ντιέγκο Σόουζα από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Χακόμπο. Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Λούκας από το γκολκίπερ της Μέταλιστ, Ντισλιένκοβιτς,αλλά ο διαιτητής έδωσε κόρνερ.

Η εικόνα στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Ο ΠΑΟΚ επιδίωξε να παίξει πιο επιθετικά και θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ στο 65΄ με το Σαλπιγγίδη, αλλά και πάλι οι παίκτες του Στέφενς είχαν ισχνή παρουσία στην περιοχή του Ντισλιένκοβιτς. Σε μία φάση που δεν προδίκαζε κανένα κίνδυνο για την ελληνική ομάδα, στο 72΄, ο Μπλάνκο έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή κι έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Χακόμπο που έπεσε καθυστερημένα (1-0).

Επτά λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, πάντως, από πάσα του Αθανασιάδη, ο Νέτσιντ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Μέταλιστ και διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Ο σκόρερ του ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία στο 89΄, όταν βρέθηκε ακάλυπτος στην περιοχή των Ουκρανών και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις