Στην εξάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος η ανδρική Εθνική ομάδα πόλο

Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2013 18:13
UPD:21:37
EPA/TONI ALBIR

Η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών επικράτησε με 11-9 της Αυστραλίας.

A- A A+

Θέση στην εξάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βαρκελόνης εξασφάλισε η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών, επικρατώντας με 11-9 της Αυστραλίας σε αγώνα κατάταξης. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα διεκδικήσει την 5η θέση το Σάββατο (21:45), απέναντι στην Ισπανία.

Οι παίκτες του Σάκη Κεχαγιά ξέφυγαν 7-3 στα μέσα της δεύτερης περιόδου, όμως αίφνης η Εθνική «κόλλησε» επιθετικά για 9 λεπτά, με κακές επιλογές, ενώ στην άμυνα δεν μπορούσε να βρει απαντήσεις στο «τρικ» των Αυστραλών να βάζουν δεύτερο παίκτη στα 2μ. στην εξέλιξη των επιθέσεών τους.

Οι διαιτητές άρχισαν να χρεώνουν αποβολές τους διεθνείς και τα «καγκουρό», που ήταν απόλυτα αποτελεσματικά στον παίκτη παραπάνω (ξεκίνησαν με 5/5), πέτυχαν τέσσερα αναπάντητα γκολ και ισοφάρισαν 7-7 με τον Χάουντεν στα μέσα της τρίτης περιόδου. 

Έστω και καθυστερημένα, η εθνική «διάβασε» το παιχνίδι των Αυστραλών και το εξουδετέρωσε, κάνοντας ταυτόχρονα αρκετά κλεψίματα στα 2μ., ενώ βελτιώθηκε και στον παίκτη λιγότερο, με αποτέλεσμα το αρχικό 5/5 των «καγκουρό» να γίνει 5/9.

Ο Δελακάς με το τρίτο προσωπικό τέρμα του (δεύτερο στον παραπάνω, όπου μπαίνει στα 2μ.) έδωσε το προβάδισμα στην εθνική 6.17 πριν το τέλος και ο Βλαχόπουλος, επίσης με το τρίτο γκολ του, διαμόρφωσε το τελικό 11-9, 3.26 πριν τη λήξη.

Στο υπόλοιπο διάστημα οι διεθνείς διαχειρίστηκαν έξυπνα το χρόνο, έπαιξαν σωστή άμυνα και κράτησαν τη νίκη που τους φέρνει στην εξάδα και στέφει με επιτυχία την αποστολή τους στη Βαρκελόνη.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις