Στους «8» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος η Εθνική πόλο των Ανδρών

Η Ελλάδα επικράτησε άνετα της Νότιας Αφρικής με 13-5
Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013 11:53
UPD:15:11
koe.org
A- A A+

Χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα αλλά και χωρίς να ικανοποιήσει με την απόδοσή της, η εθνική πόλο των Ανδρών επικράτησε 13-5 της Νότιας Αφρικής και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βαρκελώνης.

Το πρώτο νοκ-άουτ παιχνίδι της ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα, η συνέχεια όμως είναι δυσκολότερη, καθώς την προσεχή Τρίτη (30/7, 16:30) η Εθνική θα αντιμετωπίσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, την Ουγγαρία, διεκδικώντας είσοδο στα ημιτελικά.
 
Το «σύνθημα» για την τελική επικράτηση έδωσε ο Αλέξανδρος Γούνας, που πέτυχε δύο γκολ στον παίκτη παραπάνω στα τελευταία 25΄΄ της δεύτερης περιόδου κι άλλο ένα με το ξεκίνημα της τρίτης, διαμορφώνοντας το 7-4 μετά το αρχικό 4-4. Κάπου εκεί κρίθηκε και το παιχνίδι, καθώς οι πολίστες της Νότιας Αφρικής δεν είχαν άλλες δυνάμεις, άρχισαν να δίνουν αποβολές για να αποφύγουν την κόντρα και η ελληνική ομάδα αξιοποίησε τον παίκτη παραπάνω, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +6 (10-4) στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου και στο τελικό 13-5.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις