Συρία: Μεγάλη αιματηρή έκρηξη στη Χομς

Εξερράγη αποθήκη όπλων φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής
Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2013 17:23
UPD:19:44
REUTERS/REUTERS TV

Στιγμιότυπο από ερασιτεχνικό βίντεο που κατέγραψε την έκρηξη στη Χομς.

A- A A+

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και άλλοι 120 τραυματίστηκαν την Πέμπτη στην πόλη της Χομς, στην κεντρική Συρία, από την έκρηξη αποθήκης πυρομαχικών που ανήκει σε φιλοκυβερνητικές πολιτοφυλακές έπειτα από ρουκέτες που πιστεύεται ότι έριξαν αντάρτες, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

REUTERS

«Εικοσιδύο άνθρωποι, μεταξύ των οποίων άμαχοι, σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, ορισμένοι σοβαρά, από την έκρηξη μιας αποθήκης πυρομαχικών στην φιλοκυβερνητική συνοικία Ουάντι αλ Ντχαχάμπ, έπειτα από ρουκέτες που ερρίφθησαν πολύ πιθανώς από αντάρτες», είχε ανακοινώσει νωρίτερα το Παρατηρητήριο, διευκρινίζοντας ότι η αποθήκη ανήκει σε πολιτοφυλακές οι οποίες πολεμούν στο πλευρό του συριακού στρατού.

YOUTUBE/ALJAZEERAENGLISH

Η έκρηξη ήταν τεραστιου μεγέθους, όπως φαίνεται σε βίντεο το οποίο ανάρτησαν στο Διαδίκτυο ακτιβιστές της συριακής αντιπολίτευσης.

Οι ακτιβιστές σημειώνουν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι η έκρηξη έσκισε κυριολεκτικά στα δύο τη νοτιοανατολική συνοικία Αλ Νόζχα, ενώ ήταν απείρως ισχυρότερη των εκρήξεων απλών βομβών.

REUTERS/HANDOUT

Καπνός πάνω από τη συνοικία Ουάντι αλ Ζάχαμπ στη Χομς, ύστερα από έκρηξη μεγάλου μεγέθους που σημειώθηκε στην περιοχή. 

Η συνοικία κατοικείται κατά πλειοψηφία από αλαουΐτες, ισλαμική σέχτα συγγενική με τους σιίτες, από την οποία προέρχεται τόσο η οικογένεια του σύρου προέδρου, Μπασάρ Αλ Άσαντ, όσο και βασικοί αξιωματούχοι του συριακού καθεστώτος.

Οι κατά κύριο λόγο σουνίτες αντάρτες στοχεύουν συχνά αλαουϊτικές περιοχές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή