Πόλο: Τεράστια νίκη της Εθνικής Ανδρών επί του Μαυροβουνίου

Η «γαλανόλευκη» ομάδα καθήλωσε το σπουδαίο αντίπαλό της στην πρεμιέρα της στη Βαρκελώνη
Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013 11:59
UPD:13:03
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

(Φωτογραφία αρχείου)

A- A A+

Με πολύ μεγάλη νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βαρκελώνης.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε με 6-4 του Μαυροβουνίου, στην πρεμιέρα του στον Α΄ όμιλο, καθώς έπαιξε φανταστική άμυνα απέναντι στους δευτεραθλητές Ευρώπης. Εφόσον η συνέχεια είναι ανάλογη, η ελληνική ομάδα θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για την κατάληψη μίας εκ των πρώτων δύο θέσεων, που θα σημάνει κατά πάσα πιθανότητα πιο «βατό» αντίπαλο στην επόμενη φάση.

Η αναμέτρηση ήταν θεωρητικά πολύ δύσκολη, ωστόσο η εξέλιξή της μάλλον αφήνει παραπονεμένη την Εθνική, που κράτησε απαραβίαστη την εστία της για σχεδόν τρία οκτάλεπτα και προηγήθηκε 6-1 στις αρχές της τελευταίας περιόδου. Να σημειωθεί, πάντως, ότι σε αντίθεση με την «ατσάλινη» άμυνά της η «γαλανόλευκη» ομάδα αντιμετώπισε προβλήματα στην επίθεση, καθώς έδειξε νευρικότητα και υπέπεσε σε πολλά λάθη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το σκορ άνοιξε ύστερα από περίπου 11 λεπτά αγώνα, με τον Χριστόδουλο Κολόμβο να σκοράρει από τα 2 μέτρα στον παίκτη παραπάνω. Ακολούθησαν τα γκολ του Μυλωνάκη και του Δελακά για το 3-0, ενώ στη συνέχεια η Ελλάδα «έπαιξε» με το χρόνο, αφού οι Μαυροβούνιοι αδυνατούσαν να βρουν λύσεις στην επίθεση, απέναντι σε έναν αντίπαλο τον οποίο είχαν νικήσει 11-4 στη Βουδαπέστη πριν από δέκα ημέρες.

«Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Η ομάδα είχε αρμονία, αλληλοκάλυψη, στιβαρή άμυνα, όπως πρέπει να είμαστε σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το ξεκίνημά μας ήταν πολύ καλό, αλλά θα αντιμετωπίζουμε όλα τα ματς με την ίδια νοοτροπία και αυτοπεποίθηση. Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας» σχολίασε ο τεχνικός της Εθνικής, Σάκης Κεχαγιάς.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις