Ήττα στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για τις Γυναίκες

Η Εθνική ομάδα έχασε 12-8 από τη «χρυσή» Ολυμπιονίκη του Λονδίνου
Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013 16:09
UPD:18:42
EPA/TONI ALBIR

Επόμενος αντίπαλος της ελληνικής ομάδας θα είναι την Τρίτη η Βρετανία.

A- A A+

Πρεμιέρα με το... αριστερό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου για την Εθνική ομάδα πόλο των Γυναικών, που γνώρισε την ήττα με 12-8 από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη Βαρκελώνη, στο πλαίσιο του Γ΄ ομίλου.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έκανε αρκετά καλή εμφάνιση απέναντι στη «χρυσή» Ολυμπιονίκη του Λονδίνου και έφτασε ισόπαλο με την αντίπαλό του ως τα μέσα της τρίτης περιόδου (6-6), όμως δεν κατόρθωσε να αποφύγει την ήττα απέναντι σε μια ομάδα με περισσότερες λύσεις. Επόμενος αντίπαλος της ελληνικής ομάδας θα είναι την Τρίτη η Βρετανία.

Τα γκολ της Εθνικής σημείωσαν οι Ρουμπέση (3), Τσουκαλά (3) και Αβραμίδου (2), ενώ για τις ΗΠΑ σκόραραν οι Στέφενς (3), Μάθιουσον (2), Νιούσχουλ (2), Ρούλον (2), Φάταλ, Κλαρκ και Κρεγκ.

«Χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας στο τρίτο οκτάλεπτο, μετά από κάποιες λάθος επιλογές στην επίθεση, με αποτέλεσμα να δώσουμε την ευκαιρία με τα λάθη αυτά στις Αμερικανίδες να πάρουν το παιχνίδι πάνω τους και στη συνέχεια δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε τον δικό τους ρυθμό. Θα διορθώσουμε τα λάθη μας και θα προχωρήσουμε», σχολίασε ο τεχνικός της ελληνικής ομάδας, Γιώργος Μορφέσης.

Από την πλευρά της, η αρχηγός της Εθνικής, Αντιγόνη Ρουμπέση, δήλωσε ότι «ξεκινήσαμε καλά, όμως μόνο στα δύο πρώτα οκτάλεπτα παίξαμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας. Θα κρατήσουμε τα θετικά στοιχεία αυτού του αγώνα και θα διορθώσουμε τα αρνητικά για να πάμε καλύτερα στα επόμενα παιχνίδια».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις