Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις κατά του πολυνομοσχεδίου

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013 07:11
UPD:10:27
A- A A+

Εν μέσω κινητοποιήσεων συνεχίζεται σήμερα η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή και αναμένεται να ολοκληρωθεί με τη σχετική ψηφοφορία.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) διοργανώνουν στις 10.30 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ

Ανάλογη συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στις 11 το πρωί στην ίδια πλατεία η ΠΟΕ - ΟΤΑ, ενώ συγκεντρώσεις των μελών της έχουν προγραμματιστεί σε πολλές πόλεις.

Η Ομοσπονδία θα συμμετάσχει επίσης στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ στις 19:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Σημειώνεται πως οι δήμοι παραμένουν για τρίτη ημέρα κλειστοί, με απόφαση της ΚΕΔΕ, η οποία δεν ικανοποιήθηκε από τις βελτιωτικές ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών και αφορούν άρθρα του πολυνομοσχεδίου σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Προς νέες κινητοποιήσεις

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Ελλάδα: Εν μέσω αντιδράσεων ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο

Νέο ραντεβού για την Τετάρτη έδωσαν τα συνδικάτα, ανήμερα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου από το ελληνικό κοινοβούλιο. Έως αργά το βράδυ της Τρίτης συνεχιζόταν η κινητοποίηση στην πλατεία Συντάγματος. Για το πρωί της Τετάρτης προγραμματίστηκε συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος και το βράδυ συγκέντρωση πάλι στο Σύνταγμα. Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται η συζητήση στην Ολομέλεια της Βουλής, με τη χρήση ακόμη και ακραίων εκφράσεων. Μετά από σύσκεψη πάντως στο Μέγαρο Μαξίμου, υπήρξαν διορθωτικές αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο.

Συνέχιση του αγώνα, με μεγαλύτερη μάλιστα ένταση, σε συνεννόηση με τις άλλες  συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εξήγγειλε χθες η ΑΔΕΔΥ, μετά από τα συλλαλητήρια που έγιναν στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας κατά του πολυνομοσχεδίου.

«Μοναδική απάντηση στη βαρβαρότητα είναι η μαζική λαϊκή αντίσταση», ανέφερε, προσθέτοντας ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα στην Αθήνα και σε ολόκληρη τη χώρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή