Γαλλία: Έφοδος ακτιβιστών της Greenpeace σε πυρηνικό εργοστάσιο

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013 09:25
UPD:13:45
REUTERS/HANDOUT

Προβολή ακτιβιστών της Greenpeace στον πυρηνικό σταθμό της Γαλλικής Ηλεκτρικής Εταιρείας (EDF), στο Τρικαστέν της νότιας Γαλλίας, που απεικονίζει τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και αναγράφει: «Τρικαστέν: Πυρηνικό δυστύχημα» και «Έτοιμος να πληρώσεις το τίμημα;».

A- A A+

Περίπου 20 ακτιβιστές της Greenpeace κατάφεραν να διεισδύσουν στις εγκαταστάσεις πυρηνικού σταθμού της Γαλλικής Ηλεκτρικής Εταιρείας (EDF), στο Τρικαστέν της νότιας Γαλλίας, ζητώντας από την κυβέρνηση το κλείσιμο του εργοστασίου, όπως ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της EDF, 12 ακτιβιστές συνελήφθησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Η εκπρόσωπος της εταιρείας καθώς και το υπουργείο Εσωτερικών διαβεβαίωσαν ότι οι ακτιβιστές δεν κατόρθωσαν να διεισδύσουν σε «ευαίσθητους» χώρους του σταθμού, όπως η αίθουσα ελέγχου λειτουργίας.

YOUTUBE/GREENPEACE FRANCE

Οι ακτιβιστές ήταν χωρισμένοι σε τρεις ομάδες και σύμφωνα με εκπρόσωπο της Greenpeace εισήλθαν στον χώρο του σταθμού και άπλωσαν στο επίπεδο των αντιδραστήρων 1 και 3 πανό που έγραφε «Τρικαστέν: πυρηνικό δυστύχημα" και "Φρανσουά Ολάντ: ο πρόεδρος της καταστροφής».

Η οργάνωση ζητεί το κλείσιμο πέντε γαλλικών πυρηνικών σταθμών, ανάμεσά τους και του Τρικαστέν, καταγγέλλοντας κενά στον τομέα της ασφάλειας.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή